Danas je Dan dobrovoljnih darivatelja krvi. Svima njima upućujemo iskrene čestitke za ono što čine

Čak 19 Zagoraca, dobrovoljnih darivatelja krvi, dobilo Odlikovanje predsjednika Milanovića 

Objavljeno: 25.10.2023. zagorjeinternational

Predsjednik Republike Zoran Milanović u ponedjeljak je uručio darivateljima krvi iz Republike Hrvatske koji su u 2021. godini dali krv 100 i više puta (muškarci) odnosno 75 i više puta (žene), odlikovanja ‘Red Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske’. Svečana dodjela se održala u Zagrebu, u Uredu Predsjednika. 

S područja Krapinsko – zagorske županije Odlikovanja je primilo 19 darivatelja.

S područja djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Donja Stubica odlikovani su Božidar Brezak, Vladimir Drempetić, Ivan Sili i Josip Šiltić, s područja Gradskog društva Crvenog križa Klanjec Željko Trajbar, s područja Gradskog društva Crvenog križa Krapina Boris Kiseljak, s područja Gradskog društva Crvenog križa Pregrada Mirko Auguštin (posthumno), Ivan Gorupić i Nenad Lipnjak, s područja Gradskog društva Crvenog križa Zabok Petar Bedeniković, Željko Filipec, Branko Sente i Boris Tisanić, te s područja Gradskog društva Crvenog križa Zlatar Željko Andrec, Stjepan Grošek, Ivan Koledić, Goran Kurtoić, Mladen Prugovečki i Stjepan Škrapec.

Po povratku iz Zagreba, Krapinsko – zagorska županija je u Zaboku, u Restoranu “Grašo“, organizirala okrjepu i druženje za darivatelje i osigurala prigodan poklon za svakog darivatelja, a zamjenica župana Jasna Petek je u ime Krapinsko – zagorske županije zahvalila darivateljima na njihovoj nesebičnosti i čestitala na dobivenim odlikovanjima.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba