Pravdao se kako je “postupio prema svojoj vjeri, dužnosti oca i zaštitnika djece”

NA METI SVEĆENIKA: Djeca nisu mogla suzdržati suze kad su vidjela da im je uništio izrezbarene bundeve

Objavljeno: 24.10.2023. zagorjeinternational

Otac Jaromir Smejkal, svećenik iz češkog sela Kurdějova, uništio je izrezbarene bundeve koje su djeca pripremila za Noć vještica u blizini svoje crkve, piše Dnevnik.

– Izlazeći iz župnog dvora u nedjelju navečer ugledao sam brojne simbole sotonske svetkovine Noći vještica postavljene ispred naše svetinje. Postupio sam prema svojoj vjeri i dužnosti oca i zaštitnika djece koja su mi povjerena i uklonio te simbole – napisao je župnik rimokatoličke crkve svetoga Ivana Krstitelja.

Kada su ugledala uništene bundeve, djeca su bila shrvana te su počela plakati. Prionula su rezbarenju novih bundeva te su ih ponovno ostavila u parku. No, priča se ponovila, bundeve su ponovno uništene i bačene u smeće.

Svećenik je bio prisiljen ispričati se nakon što je dva dana zaredom u vandalskom činu uništavao dječje ukrase od bundeva, piše NY Post.

Na Facebooku su objavljene šokantne fotografije na kojima su bundeve potpuno neprepoznatljive. Otac Smejkal kasnije je rekao da, da je znao da su to radila djeca, ipak ih ne bi uništio.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba