Krenulo je kao pokret Zajednice Živa Krunica, a preraslo je u župno hodočašće

MARIJA BISTRICA: Pješke do Lobora u Svetište Majke Božje Gorske stiglo 75 hodočasnika

Objavljeno: 23.10.2023. zagorjeinternational

Župljani Župe Uznesenja Blažene djevice Marije iz Marije Bistrice hodočastili su u Lobor, u Svetište Majke Božje Gorske, piše Radio Marija Bistrica.

Ovo je hodočašće pokrenuto 2020. godine kao hodočašće Zajednice Živa krunica, koja djeluje u bistričkoj župi, no uz članove zajednice od prve godine hodočašće je organizirano i kao župno hodočašće, a svake godine pridružuje se sve više hodočasnika.  

Tako je ovaj puta do Lobora pješke stiglo 75 pješaka, a na misi se pridružilo još 20-tak župljana, koji su stigli prijevozom.

Na putu do Svetišta Majke Božje Gorske hodočasnici su zastali na okrijepi u Zlataru, a već blizu odredišta, u Loborskom Završju primljeni su i počašćeni kod obitelji Kunić koja ima mlin i bavi se mljevenjem brašna.  

Hodočašće je predvodio rektor Svetišta Majke Božje Bistričke-e preč. Domagoj Matošević, a misu je predslavio vlč. Marijan Culjak. Hodočasnike je pozdravio i domaći župnik vlč. Tomica Božićek, koji u ovom terminu u Svetištu Majke Božje Gorske organizira susret zajednica molitelja žive krunice, što je i bio prvi povod za pokretanje ovog hodočašća bistričke župe.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba