"Nikad im se nećemo moći odužiti"

DIVNI LJUDI! U supetarsku hitnu doveli psa nakon ugriza poskoka – ono što je uslijedilo oduševilo je vlasnike

Objavljeno: 23.10.2023. zagorjeinternational


Lijepa priča stiže s otoka Brača. Čitatelji Dalmacije Danas Dragan i Marina željeli su je podijeliti s javnošću. Priča počinje prošle subote, 14. listopada, kada je njihovog psa ugrizla zmija – i to poskok. 

– Htjeli bismo javno zahvaliti svima koji su prošlu subotu 14. listopada pomogli spasiti našu kujicu (mješanku NjO/BO) nakon što ju je ugrizla zmija. Naime, s Brača smo i na otoku postoji samo jedan veterinar,koji je baš taj vikend bio odsutan. S obzirom na to da je prvi trajekt za Split bio tek za 2 sata, bojimo se da bismo je bili izgubili. Opravdano smo sumnjali na ugriz poskoka – započeli su priču o spašavanju života njihove kujice Cvite, piše Dalmacija Danas.

Javili se na hitnu u Supetar

– Javili smo se na supetarsku Hitnu gdje su našoj Cviti dali ‘zamjenu’ za serum, kombinaciju Sinopena i Dexamethasona, te su pozvali vlasnicu salona za pse “Veseli psić”, gospođu Renatu Holstein,koja joj je navedene lijekove i aplicirala u mišić te je potom Cvitu odvela u svoj salon i tamo joj dala infuziju – rekli su Cvitini vlasnici da dodali:

– Dakle, ne samo da nas na Hitnoj nisu odbili, nego su i pozvali gđu Renatu (koja je veterinarska tehničarka), mada apsolutno ništa od toga nisu trebali napraviti – šokirani su nesvakidašnjom i neočekivanom gestom Cvitini vlasnici. 

Cvita je bila poprilično klonula, kazuju te dodaju kako je njuška za koju ju je zmija ugrizla bila otečena. Da su izabrali opciju čekanja trajekta, pitanje je bi li njihova Cvita na vrijeme dobila lijek. 

Uključili se i vatrogasci

U cijelu priču su se uključili i vatrogasci kojima se također ovim putem zahvaljuju. 

– Također smo neizmjerno zahvalni DVD-u Supetar, koji su, kada smo ih kontaktirali, nazvali gđu Tinu Duk iz “Bračkih šapa” koja se onda dalje raspitala koju terapiju Cvita uopće mora dobiti tako da kad smo došli na Hitnu, već smo znali što joj treba – ističu. 

Cvita se dobro oporavlja, a njeni vlasnici kažu da tu subotu nikada neće zaboraviti kao ni osobe koje su bile uključene u akciju spašavanja njihove kujice. 

– Udruženim snagama dobrih ljudi, Jakija Gospodnetića sa Hitne,te Renate Holstein i Tine Duk kao i medicinske sestre Martine Antičević koja joj je tu večer došla kući dati još jednu injekciju, naša Cvita je opet zdrav pas. Nikad im se nećemo moći odužiti za to. Hvala im beskrajno – poručili su Dragan Milosavljević i Marina Miceli Tomić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba