Darove na oltar prinijeli su učenici Osnovne škole “Ksavera Šandora Gjalskog”

ZABOK: U crkvi svete Jelene Križarice održana misa zahvalnica za dar kruha i plodove zemlje

Objavljeno: 22.10.2023. zagorjeinternational

U Župi svete Jelene Križarice misu zahvalnicu za dar kruha i plodove zemlje predvodio je danas župnik Branko Risek.

– U homiliji župnik potiče župljane na zahvalnost ali i ljubav koja je temelj naših obiteljskih odnosa. Danas slavimo i misijsku nedjelju. Misionari su ti koji nastoje poboljšati život ljudi gradeći škole, bolnice i ostalu infrastrukturu ali i da Radosna vijest dođe do svih i da spasenje Isusa Krista obuhvati sve narode. Najveći smo pred Bogom u onom trenutku kada smo na koljenima i molimo Božje milosrđe i ljubav. Budimo ponizni jedni pred drugima jer to je blago svakog čovjeka za život vječni. Tumačeći današnju Božju izrečenu riječ ističe i poziva svakoga od nas da si dozovemo u svijest da smo stvoreni na Božju sliku, da pripadamo Bogu te da se svake nedjelje darujemo Njemu. Davati Bogu Božje, a ljudima ljudsko, ono što im pripada. Znači imati Božji mir i blagoslov – pojašnjava župnik Risek i zaključuje da to upravo znači biti pravedan i uživati osobni mir svoga srca.

Darove na oltar uz prigodne tekstove prinijeli su djeca iz Osnovne škole “Ksavera Šandora Gjalskog” koji su se prinosili na dar: kruh, vino, žito, voće i povrće, grožđe, cvijeće, zemlju i ostale plodove koje je pripremila naša župljanka Zlatica Čefko, kruh je donirala “Pekarnica Katarina“ a vjeroučitelji Ksenija Miškulin i Danijel Cvetko prigodne tekstove uz darove.

Čitavo slavlje proteklo je u duhu zajedništva, zahvalnosti i radosti.Svima koji su pridonijeli današnjoj proslavi, prije svega dragom Bogu, djeci, vjeroučiteljima, ministrantima, župnim zborovima s voditeljicama, Marku Maleku-Sogatu koje nam svira i pjeva na nedjeljnim večernjim slavljima te svima koji su bili na misi zahvalio je župnik Branko Risek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba