Nesretnik je preminuo na licu mjesta

UŽAS U MEĐIMURJU: Udario pješaka, odbacio ga pored ceste, a onda samo odšetao s mjesta nesreće

Objavljeno: 20.10.2023. zagorjeinternational

Kako je izvijestila PU međimurska, u četvrtak se nešto nakon 19 sati na kolniku županijske ceste između Gornjeg Kuršanca i Kuršanca, dogodila prometna nesreća u kojoj je nažalost, smrtno stradao 55-godišnji pješak. 

– Nepoznati vozač, upravljao je osobnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka, kolnikom županijske ceste u smjeru Kuršanca kojom prilikom brzinu kretanja vozila nije prilagodio gustoći prometa (pješak na cesti) i vidljivosti (noć), tako da vozilo može pravodobno zaustaviti pred svakom zaprekom koju u konkretnim uvjetima može predvidjeti. Uslijed opisane situacije automobilom je udario u tijelo 55-godišnjeg pješaka koji se kretao u istom smjeru uz desni rub kolnika te nije bio označen nekim izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom. Nakon udara pješak je odbačen izvan kolnika u nisko raslinje, dok se nepoznati vozač pješke udaljio s mjesta događaja prometne nesreće, a da nije pružio pomoć osobi u opasnosti koju je sam prouzročio – stoji u priopćenju policije. 

Na mjestu događaja liječnik tima hitne medicinske pomoći konstatirao je smrt pješaka.

Očevid prometne nesreće u suradnji s policijskim službenicima Postaje prometne policije Čakovec i prometnim vještakom, obavila je nadležna državna odvjetnica te je naložila obdukciju nakon čega je tijelo preminulog prevezeno na Odjel patologije Županijske bolnice Čakovec.

Protiv nepoznatog počinitelja zbog počinjenja kaznenih djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanje pomoći, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

– U cilju pronalaska odbjeglog nepoznatog vozača međimurska policija poduzima intenzivne mjere u koje su uključeni i pripadnici HGSS-a Čakovec – dodaju iz policije. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba