DONJA VOĆA: U godini kad klub slavi velikih 40 godina, nogometaši Vindije dobili vrijednu donaciju od strane domaćih poduzetnika

KOČET: Imamo obećanje od Županije za dvoranu. Zimi naša djeca odlaze na treninge u susjednu općinu

Objavljeno: 19.10.2023. Nikola Turin

U vremenu kad svako dijete ima vlastiti mobilni uređaj, jasno je zašto se sve češće djecu potiče na bavljenje sportom. Toga su itekako svjesni u općini Donja Voća čiji su poduzetnici, tvrtke AC Group d.o.o. i tvrtka Serpens d.o.o., odlučili podržati lokalni Nogometni klub Vindija donacijom dva seta dresova marke ‘Jako’ koje također prati oprema u vidu torbi i lopta, a sve je to prvenstveno namijenjeno mlađim uzrastima.

Sportska suradnja

Vrijedna donacija došla je uoči 40 godišnjice postojanja kluba iz Donje Voće, a o čemu se točno radi rekao je predsjednik Općinskog vijeća Donje Voće Željko Žmegač.

-Cilj je bio jednostavan – suradnja jedinice lokalne samouprave, kluba i nas koji smo ovdje potekli, živimo i radimo, a sve kako bi se dotaknula tema sporta, ali i kako bi se potaknuo rad ljudi koji se njime bave, da to rade i dalje. Donirana oprema uključuje dva kompleta dresova, po jedan plave te crvene boje, po uzoru na AC Milan i Inter Milan – našalio se Žmegač te nabrojao što još uključuje oprema:

–  Sve je birano u suradnji s predstavnicima kluba tako da će dečki dobiti torbu, štucne, majice i dva kompleta lopti. Tu je riječ o profesionalnim loptama od kojih je jedna trening, druga meč lopta te treća crvena za zimu ako nam padne snijega da dečki nemaju izgovor za ne treniranje – poručio je predsjednik vijeća Žmegač.

Veselje što su lokalni poduzetnici prepoznali potrebe udruga s područja općine Donja Voća nije krila ni načelnica Sanja Kočet koja je kazala kako poduzetnici donacijama pridonose lokalnoj sredini. Uz to, načelnica Kočet osvrnula se na ponovno uspostavljanje škole nogometa.

-Velika obljetnica kluba dolazi u godini kad je nakon mnogo vremena ponovno započela škola nogometa. Imamo 20 i više djece koji su upravo ovdje aktivni na tjednoj bazi što godinama nije bilo tako. Klub NK Vidija trenutno je u trećoj županijskoj ligi, a težit ćemo svi zajedno tome, mi ulaganjem u infrastrukturu, a momčad ostvarenim rezultatima. Ulaganje u klub značajna su unazad dvije godine, 2021. godina završena je rekonstrukcija i opremanje prostorija kluba, tako da ono što sad predstoji je početak izgradnje tribina. Sa svim ostalim su sad dobro opremljeni što potvrđuju i ostvareni rezultati na županijskoj razini – poručila je načelnica Kočet dodavši kako je klub aktivan i marljiv s onim najpotrebnijima, a to su naravno, najmlađi uzrasti.

Jedini bez dvorane

Dolaskom hladnijih dana sve je više evidentna potreba za sportskom dvoranom, za koju je na području Varaždinske županije jedina zakinuta općina Donja Voća.

-Dvadeset i više godina govori se o izgradnji sportske dvorane, a u nazad godinu dana aktivno apeliramo. Ovi klinci koje vidite na travnjaku kroz zimski period, kako bi trenirali, moraju odlaziti u susjednu općinu Klenovnik koja ima dvoranu. No, tu su i vatrogasci koji moraju održavati formu zbog svojeg posla, te sve udruge, mladež i djeca. Osnovna škola aktivno je krenula u izgradnju projektne dokumentacije, jer imamo obećanje od strane Županije kako se čeka natječaj koji bi trebao biti raspisan do kraja godine. Bilo bi to dugo očekivano rješenje, pošto školarci nemaju prostor za održavanje normalnih uvjeta za tjelesnu kulturu, štoviše uvjeti su isti kakve su imali naši djedovi i bake – poručila je načelnica Kočet, rekavši kako dvorana mora biti dovoljno velika za svih 105 učenika Osnovne škole i 17 učenika iz područne škole.

Primopredaji donirane opreme prisustvovala je vlasnica tvrtke Energo eko Edina Pajtlar koja je rekla kako ostvaruju suradnju s tvrtkom AC Group, inače na zaštitnoj opremi na radu, a sad i na sportu. Dodavši kako je brend ‘Jako’ visokokvalitetni sportski proizvod.

Na mladima svijet ostaje, filozofija je kojom se vodi predsjednik NK Vidije, Stjepan Kundija, koji sam kaže da nisu bili zadovoljni samo sa seniorskom momčadi.

-S novom načelnicom napravili smo novi sustav i uspjeli smo postići ono najbitnije, a to je pridobiti djecu. Ako hoćemo danas-sutra imati kvalitetnog seniora, moramo imati i juniora prije toga. Treba to sve skupa podržavati tako da nam je ova donacija od iznimnog značaja – kazao je predsjednik kluba primijetivši kako su dresovi kvalitetni.

Zimska pauza

Tajnik i trener kluba Mario Medenjak najbolje je upoznat sa situacijom na terenu i kakve potrebe imaju njegovi igrači pa je iskoristio ovu priliku kako bi još jednom podsjetio na važnost izgradnje dvorane.

-Želim dati do znanja svima onima koji su sad već 30 godina dolazili na Voću i obećavali dvoranu, da ovi klinci sada, dolaskom lošeg vremena, ulaze u stanje hibernacije. Tek na proljeće ćemo moći nastaviti s treninzima. Imamo preko 20 djece iz prvih tri razreda osnovne škole tako da nitko ne može reći kako djeca nemaju volje za sportom. Potrebno je samo educirati trenere, napraviti prostor i djeca će dolaziti – rekao je trener Medenjak dodavši kako je za jednu sezonu potrebno između 12.000 i 15.000 eura pa je svaka donacija od velike koristi. Uz to, Medenjak je kazao kako su prošlu godinu završili na visokom drugom mjestu, a ove godine planovi su još veći jer se i Općina uključila i ponudila sredstva za edukaciju trenera.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba