U Novom Marofu održana terenska intervencijska vježba-natjecanje "MAROF 2023" i 2. Memorijal "Ivan Žugec"

Za pobjedu se borilo 26 ekipa, a najbolja je bila PGD Dragatuš iz Slovenije

Objavljeno: 18.10.2023. zagorjeinternational

U organizaciji Dobrovoljnog vatrogasnog društva’Novi Marof i Vatrogasne zajednice grada Novog Marofa, već tradicionalno, drugu nedjelju u listopadu održana je Terenska intervencijska vježba-natjecanje “MAROF 2023” po 18. put, u sklopu kojeg se održao i 2. Memorijal “Ivan Žugec”. Unatoč izazovnim vremenskim uvjetima, s neprestanom kišom, sve ekipe uspješno su odradile pripremljene zadatke.

Ukupno je bilo prijavljeno 26 natjecateljskih ekipa, a na terenu su se natjecale 24 ekipe iz Hrvatske, Češke i Slovenije. Svi zadaci za ekipe bili su postavljeni na području Novog Marofa, s cjelokupnom rutom dugačkom nešto više od 30 kilometara. Zadaci koje su ekipe morale izvršiti uključivali su vatrogasni poligon, rad s hidrantom i gašenje pjenom, radove na vodi, transport unesrećene osobe iz kamenoloma i gašenje požara osobnog vozila.

Prvo mjesto

Na svečanom otvaranju i proglašenju rezultata bili su prisutni gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač, rukovodstvo Dobrovoljnog vatrogasnog društva Novi Marof, te Igor Žugec, sin preminulog člana DVD-a Novi Marof, Ivana Žugeca, u čiju čast se i održava ovaj Memorijal.

Nagrade najboljima uručili su gradonačelnik Jenkač, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Novog Marofa Nedeljko Vukalović, zapovjednik Vatrogasne zajednice Novog Marofa Zdenko Lacković, zapovjednik DVD-a Novi Marof Ladislav Tuk te Igor Žugec.

Najviše priznanje, prvo mjesto, osvojila je ekipa PGD Dragatuš iz Slovenije, dok je drugo mjesto pripalo ekipi DVD Varaždinbreg, a treće mjesto pripalo je ekipi DVD Višnjica.

Strast prema vatrogastvu

Još jedanput se pokazala strast i predanost VZG Novi Marof, kao i Grada Novog Marofa prema vatrogasnim ekipama iz različitih regija, a gradonačelnik Jenkač podsjeća na važnost vatrogasne službe u zajednici. 

– Ovaj memorijal i ovo natjecanje pokazuje kako zajedništvo i predanost mogu prevladati sve izazove. Grad Novi Marof ponosno podržava vatrogasne ekipe te naglašava važnost ovih događanja za sigurnost naše zajednice – rekao je gradonačelnik Jenkač i čestitao svim ekipama na sudjelovanju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba