Velika sramota

SPLIT: Na vrhu zgrade silovali 14-godišnjakinju. Jedan dobio 1,5 godinu zatvora, drugi uvjetnu 

Objavljeno: 16.10.2023. zagorjeinternational

Dvojica 21-godišnjaka nepravomoćno su osuđena za spolnu zlouporabu djeteta mlađeg od 15 godina, a sudilo im se po Zakonu o sudovima za mladež. Jedan je osuđen na godinu i pol maloljetničkog zatvora, a drugi za bludne radnje na pridržavanje izricanja kazne maloljetničkog zatvora, odnosno uvjetnu kaznu, prenosi Index.hr.

Sankcije u ovakvim postupcima predlaže socijalni pedagog, a svoje mišljenje daje i tužitelj.

Riječ je o slučaju koji je izazvao veliku pozornost javnosti sredinom svibnja 2021. godine. Djevojčicu su okrivljenici pozvali na krov nebodera, jedan joj je prijetio da će je udariti i baciti u grmlje. Gurnuo ju je u dizalo, u kojem se nalazio drugi okrivljenik. Kada su došli na krov, jedan je zaključao vrata i tako onemogućio žrtvi da pobjegne.

Prijetili su joj da će joj zavezati kabelom ruke i noge i baciti je niz zgradu. Dirali su je po intimnim dijelovima tijela. Jedan okrivljenik je napustio krov i zaključao vrata. Žrtva je ostala nasamo s drugim okrivljenikom koji ju je ljubio po vratima i ustima te pritiskao tijelom. Otkopčao joj je hlače i držeći rukom za vrat silovao.

Sat vremena nakon se na krovu pojavio brat tada 14-godišnjakinje te je uspio izbaviti iz zatočeništva.

Okrivljenicima su izrečene i odgojne mjere, moraju se uključiti u psihosocijalni tretman i ne smiju uznemiravati žrtvu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba