SUDJELUJTE I DAJTE PODRŠKU SNAŽNIM ŽENAMA! Mjesec je borbe protiv raka dojke

S VAŽNIM CILJEM: Udruga Europa Donna Krapina organizira ‘Ružičasti listopad’ u Krapinsko – zagorskoj županiji

Objavljeno: 05.10.2023. zagorjeinternational

Tijekom cijelog listopada, Udruga Europa Donna Krapina organizirat će različite događaje svaki tjedan kako bi ukazala na važnost podizanja svijesti žena o raku dojke i preventivnim pregledima posebice kod mladih žena. 

Četiri tjedna

Razna su događanja podijeljena u četiri cjeline, odnosno četiri tjedna – tjedan podrške i podizanja svijesti, tjedan edukacije/informiranja, tjedan sporta i tjedan kreative. Prvo od događanja najavljeno je za sutra kada Udruga, uoči 24. Dana ružičaste vrpce koji se obilježava 7. listopada, u 13 sati organizira okupljanje na Trgu Ljudevita Gaja u Krapini te time najavljuje ‘Ružičasti mjesec listopad’. 

– Tijekom cijelog mjeseca organizirat ćemo različite događaje kako bismo ukazali na važnost akcije, ali i djelovanje naše Udruge. Obilježavanjem ovog mjeseca listopada potičemo na razmišljanje i djelovanje u svezi preventivnih pregleda i na aktivniju brigu o vlastitom zdravlju kao najvećem bogatstvu svakog pojedinca – poručili su iz Udruge.

Prvi je na redu tjedan podrške, a kako stoji u najavi, tada će zastave Grada Krapine i Županije biti zamijenjene ružičastim zastavama kako bi se dodatno istaknula svijest o kampanji jer je ružičasta vrpca poznati simbol borbe protiv raka dojke. U prvom tjednu provodit će se i online kampanja koja uključuje redovite informacije o raku dojke, važnosti pregleda i podrške na društvenim mrežama te će se poticati korištenje hashtagova kao #RužičastiListopad, #BorbaProtivRakaDojke, #Europa Donna Krapina i #thinkpink.

– Počinjemo s tjednom podrške! Pridružite nam se na okupljanju u petak da zajedno damo podršku svim ženama koje se bore s ovom bolešću i nastoje je pobijediti – dodali su i pozvali sve da im se pridruže povodom plemenitog cilja.

U drugom tjednu slijedi besplatna radionica, okrugli stol za mlade žene o važnosti samopregleda dojki i kako to ispravno činiti, a radionica bi trebala biti interaktivna i informativna. Isto tako, na različitim punktovima bit će podijeljeni informativni letci, a koji će biti dostupni i online.

Treći tjedan okrenut je sportu pa će se tako održati brojna sportska događanja gdje sudionici nose ružičastu odjeću i vrpce, a uz podršku Rukometnog kluba Zagorec. Time će se dodatno podići svijest i stvoriti zajednički osjećaj podrške. Uz to, u tom će tjednu biti i popularni ‘Krapinski cener’. 

U posljednjem tjednu, tjednu kreative, organizirat će se brojne kreativne radionice gdje će polaznici izrađivati predmete vezane uz ružičastu boju. 

Deset ciljeva

Udruga Europa Donna Krapina u svojem djelovanju ima 10 ciljeva: promovirati širenje i razmjenu činjenica, najnovijih informacija o raku dojke diljem Europe, zatim promovirati ženinu svjesnost o dojci, naglasiti potrebu za odgovarajućim organiziranim pregledima i ranim otkrivanjima raka dojke, promovirati optimalno liječenje, osigurati kvalitetnu skrb tijekom liječenja i nakon liječenja, zauzimati se za odgovarajuću obuku zdravstvenih profesionalaca, znati raspoznati dobru praksu i poticati njezin razvoj, tražiti redovitu procjenu kvalitetne medicinske opreme, osigurati da sve žene potpuno razumiju svaku predloženu opciju liječenja, uključujući sudjelovanje u kliničkim pokusima te njihovo pravo na drugo mišljenje te promicati napredovanje u istraživanju raka dojke. 

– Dodatno ćemo ukazati na samo djelovanje Udruge, a važno je da što veći broj ljudi sudjeluje i podržava djelovanje Udruge. Kampanja je namijenjena promociji mjeseca listopada i ružičaste vrpce koji su ključni za podizanje svijesti u borbi protiv raka dojke – ističu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba