Puljanka Roberta Weissman Nagy pobjednica natječaja za dizajn odjevnog predmeta inspiriranog Taborom

U Velikom Taboru obilježeni ‘Dani europske baštine’ 

Objavljeno: 26.09.2023. zagorjeinternational

U dvorcu Veliki Tabor prošlog vikenda su obilježeni ‘Dani europske baštine’, a u sklopu toga, održano je i ocjenjivanje 19 radova koji su pristigli na natječaj za dizajn odjevnog predmeta inspiriranog jedinstvenom arhitekturom Velikog Tabora. 

Roberta Weissman Nagy iz Pule pobjednica je natječaja, a od 19 pristiglih radova na zadanu temu, članice ocjenjivačke komisije, sve redom stručnjakinje na području dizajna tekstila i izrade odjeće, istaknule su još neke uspješne radove čiji su autori i autorice mahom bili nazočni svečanosti obilježavanja ‘Dana europske baštine’ i proglašenju pobjednika natječaja, te su darivani prigodnim poklonom od strane organizatora. 

U stručnoj komisiji bile su profesorica iz zabočkog ŠUDIGO-a, Ivanka Jagečić, dizajnerica Josipa Šćapec, ujedno i vlasnica studija “Schape design”, te Irena Šekez Sestrić, dizajnerica i vlasnica hrvatskog branda ekskluzivne odjeće “Mala Velika Moja”. 

Pristigle radove članice komisije su ocjenjivale ne znajući imena autora, a uz pobjednicu istaknule su još radove Marijane Kostelac iz Zagreba, Elene Martinčević iz Krapine, Kale Majetić iz Karlovca, Anice Pintur iz Zagreba, Judite Jerković iz Velike Mlake, Matije Eršega iz Međimurja, Grozdane Drašković iz Huma na Sutli te Nike Ševerdija iz Zagreba.

Subotnje događanje, otvorila je i nazočne pozdravila voditeljica Dvora Veliki Tabor Renata Dečman, a upotpunilo ga je i predstavljanje nove velikotaborske publikacije za djecu i mlade posvećene obitelji Ratkaj, koji su vlasnici dvora bili gotovo 300 godina, autorice Kristine Pavlović i dizajnerice/ilustratorice Natalije Grabušić. 

Nazočni su potom uz stručno vodstvo razgledali cijeli dvor. 

Na radionici posvećenoj Ratkajima i njihovom zaštitnom znaku iz obiteljskog grba – zdencu, djeca su izrađivala svoje umanjene verzije toga simbola izvora života, središta obnavljanja i neophodnog elementa fortifikacijske građevine kakva je Veliki Tabor.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba