Naglasak na sigurnosti djece

Gradu Čakovcu 47.000 eura za izgradnju pješačko – biciklističke trake

Objavljeno: 22.09.2023. zagorjeinternational

Među osam hrvatskih gradova kojima je u četvrtak u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu uručen ugovor o sufinanicranju projekta iz “Programa za unaprjeđenje infrastrukture na područjima naseljenim pripadnicima romske nacionalne manjine“, nalazi se i Grad Čakovec.

Naime s obzirom na to da su u proteklim godinama na prometnici koja povezuje Kuršanec i Čakovec zabilježene prometne nesreće, Grad je prijavio projekt “Izgradnja pješačko-biciklističke trake uz prilaznu prometnicu u naselju Kuršanec“, procijenjene vrijednosti oko 99.000 eura.

Nakon uspješnog apliciranja, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU odobrilo je Gradu sufinanciranje u iznosu od 47.000 eura. 

Ugovor je na prigodnoj svečanosti potpisala i preuzela gradonačelnica Ljerka Cividini, u nazočnosti predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića te uz potpredsjednicu Vlade Anju Šimpragu i ministra regionalnoga razvoja i fondova EU Šime Erlića sa suradnicima.

Kako je najavila čakovečka gradonačelnica, ovim će se projektom proširiti postojeća prometnica za širinu biciklističke staze i što je najvažnije, povećat će se sigurnost svih sudionika u prometu. 

– Ovim ćemo sredstvima i dodatnim ulaganjem Grada omogućiti sigurnost djece osnovnoškolskog uzrasta koja pješice ili biciklom dolaze u tamošnju školu. Projektom je planirana izrada projektno-tehničke dokumentacije, usluga stručnog nadzora te izvođenje građevinskih radova staze u duljini 1100 metara, širine 1,7 metara, s izradom bankine – objasnila je Cividini ponosna na još jedan uspješno aplicirani projekt Gradske uprave.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba