Projekt "Crveni križ u plavom okviru“

BRAVO! Krapinski školarci pomogli djelatnicima GDCK-a očistiti priobalje Krapinice

Objavljeno: 21.09.2023. zagorjeinternational

Gradsko društvo Crvenog križa Krapina u suradnji s Hrvatskim Crvenim križem provodi projekt “Crveni križ u plavom okviru“ čiji je cilj poticanje fizičke aktivnosti građana Krapine, briga o zdravlju i okolišu, usvajanje navika redovite rekreacije te kvalitetnom provođenju slobodnog vremena na otvorenom.

Jedan od segmenata provođenja projekta je čišćenje priobalja rijeke Krapinice koje je provedeno u suradnji s osnovnim školama August Cesarec Krapina, Ljudevit Gaj Krapina i Srednjom školom Krapina. 

Akcija se održala danas u sklopu obilježavanja Tjedna mobilnosti koji se obilježava od 16 do 22. rujna.

U akciji je sudjelovalo ukupno 45 djece i troje učitelja, odnosno po 15 djece iz svake škole, te pet djelatnika GDCK-a Krapina. Akcija je trajala sat i pol, nakon čega su se svi sudionici susreli u Srednjoj školi Krapina na zahvalnom ručku i okrijepi.

– U drugom dijelu akcije koja će se održati za nekoliko tjedana svečano ćemo otvoriti dvije šetnice dužine 2 kilometra, od mosta Kotke Krapina do velikog Konzuma i Ulice 103. brigade HV. Kroz ovaj projekt i projekt “Živjeti zdravo” izrađeno je 18 tabli s javnozdravstvenim porukama koje su osmislili djelatnici HZJZ, Službe za promicanje zdravlja – kažu iz GDCK-a.

Neke od poruka glase:

“PRESKAČITE VIJAČU, A NE DORUČAK!”

“JEDITE RAZNOVRSNU, RAZNOBOJNU HRANU”

“JEDITE KAD STE GLADNI, A NE KAD VAM JE DOSADNO”

“KAD OSJETITE ŽEĐ, VEĆ STE DEHIDRIRALI”

– Zahvaljujemo svima na suradnji i nadamo se uspješnoj provedbi projekta – poručuju iz Crvenog križa.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba