"Ne riječima, već dijelima"

Volonteri župnog Caritasa sv. Jelene Križarice podijelili 130 paketa svojim korisnicima

Objavljeno: 17.09.2023. AB

Caritas Zagrebačke nadbiskupije nastavio je s podjelom materijalne pomoći najugroženijim osobama s područja Karlovačke, Zagrebačke i Krapinsko – zagorske županije u sklopu projekta programa FEAD “Caritas – ne riječima, već djelima III“.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD) u okviru odgovora Unije na pandemiju bolesti COVID-19 i sredstvima Državnog proračuna RH.
Tako su volonteri župnog Caritasa sv. Jelene Križarice u subotu podijelili 130 paketa svojim korisnicima, a bilo je i novih korisnika koji su po dolasku popunili izjave te preuzeli svoje pakete. Onima koji nisu osobno mogli preuzeti pakete, stariji i bolesni, volonteri su dostavili u njihove domove.

U ovaj projekt “Caritas – ne riječima, već djelima III“ uključeno je 80-ak obitelji s područja župe.
– U ovu akciju uključio se i Mihael Jambrek, učenik 3.a razreda iz Gimnazije Antuna Gustava Matoša u Zaboku na čemu mu zahvaljujemo osobito zbog spremnosti većeg angažmana cijele obitelji u aktivnostima naše župne zajednice. O idućoj podjeli pravovremeno ćemo vas obavijestiti – istaknuli su iz Župe, dodajući da oni uz podršku župljana i ljude dobre volje svoje karitativno djelovanje usmjeravaju prema socijalno ugroženim članovima župne zajednice ali i istovremeno nastoje senzibilizirati ostale župljane za probleme korisnika Caritasa.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba