Prima mirovinu 470 eura, a kažnjen je s 660 eura plus sudski troškovi i oduzimanjem vozačke

Umirovljenik vozio pijan i skrivio nesreću, a kazna ga gotovo rasplakala: “Ovo mi ugrožava egzistenciju”

Objavljeno: 17.09.2023. zagorjeinternational

Božidar (74) je proglašen krivim i osuđen jer je u pijanom stanju skrivio prometnu nesreću te pobjegao s mjesta nesreće. Sve se, piše Danica, dogodilo u ožujku ove godine oko 17 sati u Ulici Stanka Vraza u Đakovu. Božidar je vozio Opel pod utjecajem alkohola od 1,29 promila. Nakon što je oštetio parkirani automobil, udaljio se, a da vlasniku oštećenog vozila nije ostavio sve podatke.

Đakovački umirovljenik na sudu se branio kako je bio kod prijatelja na proslavi rođendana, popio je nekoliko gemišta, a prijateljeva kuća odaljena je od njegove oko 200-300 metara pa je smatrao da je sposoban automobil dovesti na siguran način.

– Između naših kuća nalazi se raskrižje i kada sam se približio, s moje desne strane iznenada je izišao biciklist, mislim da je njime upravljalo dijete. Refleksno sam skrenuo na lijevu stranu i udario u vozilo koje je tamo bilo parkirano na ulazu u kuću – rekao je Božidar.

Ubrzo je pronađen i alkotestiran. Napuhao je 1,39 promila, od čega se oduzima standardna pogreška alkometra.

– Rekao je da je konzumirao alkoholna pića oko 16 sati, da je popio dvije litre piva, te je prihvatio ispitivanje alkoholiziranosti i nije poricao rezultate”, naglasio je policajac.

Sutkinja ga je proglasila krivim i kaznila sa 660 eura plus 26,50 eura troškova postupka. Dobio je i tromjesečnu zabranu upravljanja. Božidar prima 470 eura mirovine pa je tražio manju kaznu, ali nije pomoglo.

– Ovakvom kaznom ugrožena mi je egzistencija, ali i moja majka koja je jako bolesna i često mora ići na terapiju i liječničku kontrolu pa je moram voziti. A sad ne smijem – naglasio je sav utučen.

Presuda je nepravomoćna i umirovljenik se na nju može žaliti u zakonom predviđenom roku. Dosad je bio neosuđivan.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba