Sandra Benčić kandidatkinja je MOŽEMO za hrvatsku premijerku - reakcije ne staju

VARAŽDINEC HABIJAN (HDZ) O BEDEKOVČANKI BENČIĆ: Jučer joj je blokiran obrt, a danas želi voditi Hrvatsku. BENČIĆ: Koalicija s HDZ-om? Ne, apsolutno ne!

Objavljeno: 17.09.2023. zagorjeinternational

Stranka Možemo je u subotu objavila da će Sandra Benčić biti njihova kandidatkinja za premijerku.

– Nakon kraće rasprave 50 članova Vijeća stranke jednoglasno je odlučilo da to bude Sandra Benčić, koja je sa mnom dobila mandat da vodi stranku – rekao je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.
Sandra Benčić zahvalila je stranačkim kolegama na podršci.

– Vjerujemo da Hrvatska može bolje. Zemlja je imala svojih uspjeha, ali nijedna vlada nije stvorila ovu zemlju zemljom za ljude. Nije osigurala kvalitetan život i nismo stvorili institucije da budu po mjeri građana – poručila je političarka koja je rodom iz Poznanovca.

Rođena je 28. siječnja 1978. u Zaboku. Završila je Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu (VSS – diplomirana pravnica), a na parlamentarnim izborima 2020. osvojila je saborski mandat, kao kandidatkinja s liste Možemo!, Zagreb je NAŠ!, Nove ljevice, Radničke fronte, Održivog razvoja Hrvatske i Za grad. Zauzimala je drugu poziciju na izbornoj listi iza Tomaševića te je osvojila 1362 preferencijalna glasa. 22. srpnja 2020. počela je obnašati mandat u hrvatskom saboru. Predsjednica je zastupničkog kluba Možemo i saborskog Odbora za zaštitu okoliša i prirode. Članica je Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav, dok je tijekom prve godine mandata bila u Odboru za pravosuđe.
Na novinarsko pitanje je li i u jednom scenariju moguća postizborna koalicija i vlada s HDZ-om, Benčić je kao iz topa odgovorila: “Ne, apsolutno ne!”, na što su se svi prisutni članovi stranke glasno nasmijali.

Damir Habijan

Saborski zastupnik HDZ-a Damir Habijan osvrnuo se na najavu da će Sandra Benčić na predstojećim parlamentarnim izborima biti premijerska kandidatkinja stranke Možemo, istaknuvši kako joj je jučer blokiran obrt, a danas želi voditi Hrvatsku. Habijan je u objavi na Facebooku napisao kako je Benčić vlasnica obrta EU savjetovanje, obrt za usluge te da to nije sporno.
Međutim, dodao je kako bi građani trebali znati da je navedeni obrt, prema javno dostupnim podacima, u blokadi, što je potkrijepio i fotografijama.

– Također, razvidno je kako nije prvi puta da je obrt u vlasništvu Sandre Benčić u blokadi. Dakle, osim što dokazano ne znaju upravljati Gradom Zagrebom, nisu u stanju voditi niti vlastiti obrt, a vodili bi Hrvatsku – naveo je Habijan. Ocijenio je to i “sjajnim početkom kampanje za drugog wannabe premijera”.
U kritikama mu se pridružio i mladi stranački kolega, europarlamentarac Karlo Ressler, koji je napisao da Možemo postoje izvan Zagreba, a u Zagrebu nisu u stanju pružiti niti osnovne komunalne usluge – pokositi travu i odnijeti smeće.

Karlo Ressler

– Njihovi kolege u Europskom parlamentu lažima napadaju Vladu i policiju zbog zaštite državne granice. U vrijeme narušene globalne sigurnosti zastrašujuće je i pomisliti kako bi izgledalo da Hrvatska dođe u ruke Možemo. Dokazano neuspješni, a ideološki isključivi ne mogu voditi Hrvatsku – zaključio je Ressler.

Sandra Benčić na upit Jutarnjeg lista odgovorila je Habijanu:

– Već dugo taj obrt nije aktivan i već sam u postupku njegova gašenja. Razlog zbog kojeg ga prije nisam ugasila i zašto se račun stalno blokira i deblokira je taj što sam imala nenaplaćena potraživanja koja sam čekala da napokon naplatim. Što se tiče ove zadnje blokade, moram reći da se radi o dugu prema jednom od telekoma u iznosu od 300 eura. Dug nije platila moja podstanarka, a kako je telefonska linija vezana uz moje ime kao i obrt, blokada je došla automatski – rekla je Sandra Benčić i uputila poruku Habijanu i njegovom HDZ-u:

– Neka mi se jave kad će oni imati problem s 300 eura, a ne s 300 milijuna – rekla je.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba