Nemir se ovih dana uvukao među Zagrepčane, sve zbog simbola plus i minus

POLICIJA UPOZORAVA: Ako vidite ove oznake – ne brišite ih, već ih odmah prijavite

Objavljeno: 17.09.2023. zagorjeinternational

Misteriozne oznake kraj stanova pojavile su se u jednom zagrebačkom naselju i izazvale nemir kod građana. Sumnja prvo pada na snalažljive i proračunate provalnike, a iz policije apeliraju – ne brišite ih, nego ih prijavite.

– Dragi sustanari, kvartom kruže provalnici koji ostavljaju znakove plus ili minus kad ste ili niste kod kuće. Pripazite – pisalo je na oglasnoj ploči te zgrade, prenosi Poslovni

Znakovi su mali, gotovo neprimjetni. Obično su ostavljeni blizu vrata ili zvona stanova. Zagrebačka policija apelira na ljude da takve oznake ne brišu već da ih prijave policiji kako bi im pomogli u otkrivanju i hvatanju provalnika.

– Mi smo primijetili prije otprilike prije dva tjedna, u razgovorima sa susjedima smo shvatili da su se kroz cijelo ljeto pojavljivale takve oznake oko stanova. Stavili smo obavijest na oglasnoj ploči da bi susjedi bili upoznati sa situacijom i da prate situaciju po zgradi – ispričala je stanarka Lucija Tuveg Pejak za Dnevnik Nove TV.

– Građani po takvoj sumnji da im je netko markirao stan na ovaj ili onaj način apsolutno trebaju prioritetno o time obavijestiti policiju. Zato što mi imamo alate i zato što mi pratimo takve događaje i zato što će nam to pokazati pravi smjer da čim prije otkrijemo, odnosno uhitimo počinitelja takvih kaznenih djela – objasnila je Marija Goatti iz zagrebačke policije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba