FOTO: Mačkovec je bio ponosni domaćin 27. Međimurskog festivala sportske rekreacije žena

Čak 225 rekreativki odmjerilo snage, družilo se i promicalo važnost kretanja – slavila ekipa Strahoninca

Objavljeno: 17.09.2023. AB

Mačkovec je ove godine bio ponosni domaćin 27. Međimurskog festivala sportske rekreacije žena, uključenog u program obilježavanja Europskog tjedna kretanja. Čak 225 rekreativki iz cijelog Međimurja, okupljeno u 23 ekipe, odmjerilo je snage, družilo se i promicalo važnost kretanja te zdravog načina života na terenima NK “Omladinca”.  

Organizator je i ove godine bio Međimurski savez sportske rekreacije “Sport za sve”, uz Udrugu sportske rekreacije “Sport za sve” Mačkovec, a natjecanje je održano pod pokroviteljstvom Međimurske županije i Grada Čakovca.

Početak ovogodišnjeg festivala označila je himna sportske rekreacije, a pritom je pripremljen i prigodan program, uz nastupe mladih glazbenica Mije i Franke Šalja, te obraćanja predsjednice “Sporta za sve” Mačkovec Nade Ciglarić, predsjednice međimurskog saveza Danice Glad, gradonačelnice Čakovca Ljerke Cividini i međimurskog župana Matije Posavca, uz prisustvo predsjednika VMO Mačkovec Krunoslava Vidačića. Iskoristili su priliku kako bi čestitali organizatoru, ali i prijavljenim ekipama na velikom broju u kojem su se okupile u Mačkovcu, zaželjeli puno sportske sreće i dobre zabave te istakli ponos rezultatima koje postižu i na nacionalnoj razini.

Voditelj festivala bio je Marijan Vugrinčić, a glavni sudac Valentin Šipuš. Okupljenima su objasnili tijek natjecanja koji je uključivao šest sportsko – rekreacijskih disciplina – pikado, viseću kuglanu, bacanje loptice u koš, tunel, gađanje kolutima i vođenje lopte nogom.

Na kraju sportskog dana ukupne pobjednice su članice Udruge žena Strahoninec, druga je ekipa Male Subotice 1., dok je treće mjesto uzela ekipa Palovca 1.

Kako su naglasili, “Sport za sve” velika je obitelj koja okuplja sve dobne skupine građana bez obzira na zanimanje, zaposlenje i spol, pa su iz međimurskog saveza pozvali sve zainteresirane da im se pridruže u redovnim ili povremenim oblicima aktivnosti.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba