U akciju prikupljanja novca uključili su se Vedran Ćorluka, Zlatko Dalić, Marko Grubnić,...

‘NASJELE’ STOTINE: Robert i Doris izmislili bolest pa si novcem od pomoći kupili novog Golfa

Objavljeno: 17.09.2023. zagorjeinternational

Podignuta je optužnica protiv Roberta Matalina (37) i njegove djevojke Doris Gregorine (22) koje se tereti da su lažima o Robertovoj bolesti od ljudi izvukli velik novac, prenosi Danica.

Riječ je o slučaju iz 2018. godine, kad je Doris pokrenula humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za Roberta. Dvojac je izmislio da Robert boluje od leukemije i da mu treba 770.000 kuna za presađivanje koštane srži.

Na tu priču nasjelo je stotine ljudi, poduzeća i ustanova. Novac je uplatio i poznati nogometaš Vedran Ćorluka, ukupno 35.000 kuna, Zlatko Dalić se pridružio s 3000 kuna, a bio je tu i Marko Grubnić te druge poznate osobe i poduzetnici.

Istraga je pokazala kako su ukupno prikupili oko 31.000 eura te tim novcem kupili novi automobil – vw golf sedmicu! Potvrdio je to vijećnik u njihovoj Općini Dubravica, mjestu na samoj hrvatsko-mađarskoj granici.

On ih je na benzinskoj zatekao s tim automobilom i zaključio da su auto, kako nigdje ne rade, sigurno kupili od novca iz humanitarne pomoći. Tako se klupko počelo odmatati.

Ovih je dana protiv prevarantskog dvojca podignuta optužnica. Robert i Doris tijekom istrage su se branili šutnjom. Dokaže li im se krivnja, sav novac morat će vratiti uplatiteljima kojih ima gotovo tisuću.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba