Zbog svega je policajac završio kod doktora te mu je oduzet službeni pištolj

Pijani Mario (43) utjerao strah u kosti policajcu: Đakić mi je kum, riješit ćemo tebe i tvoju obitelj

Objavljeno: 16.09.2023. zagorjeinternational

Mario (43) mogao bi završiti sedam mjeseci u zatvoru zbog prijetnji policajcu nakon što je pijan skrivio prometnu nesreću u Podravini, piše Danica.

Tužitelji su protiv njega podigli optužnicu kojom traže bezuvjetan zatvor u tom trajanju, i to zbog događaja iz travnja ove godine oko 22 sata u Pitomači. Prema toj optužnici, tijekom službenog postupanja policajca kao vođe ekipe za očevid povodom prometne nesreće koju je pod utjecajem alkohola skrivio, Mario je prijetio policajcu.

– Požalit ćeš, ja sam dobar s Đakićem, riješit ćemo tebe i tvoju obitelj. Samo ti piši, radit ćeš još tri dana, ja ću s kumovima Đakić saznati tvoju adresu i gdje tvoja djeca šetaju. Doći ću na tu adresu, a tebe ću riješiti da radiš još tri-četiri dana – prijetio je policajcu, kako stoji u optužnici.

Te su riječi kod policijskog službenika “izazvale strah za život i sigurnost, kao i za život i sigurnost njegove djece, a djelo je počinjeno prema službenoj osobi u vezi s njezinim radom, dakle, drugome je ozbiljno prijetio da će ga usmrtiti, a djelo je počinjeno prema službenoj osobi”.

Mario je tijekom istrage sve opovrgnuo. Bio je, kaže, pod utjecajem alkohola, rekao je da je možda dobio batina od Đakića, no da mu oni nisu kumovi i da s njima ne komunicira. No, sud je povjerovao iskazima policajaca koji su te noći bili na očevidu. Policajac kojem je prijetio rekao je da se “uplašio tih riječi te ih je shvatio ozbiljno posebno zbog prezimena koje je Mario spominjao u prijetnji”

– Najviše sam se ustrašio kada mi je rekao da će saznati gdje moja djeca šetaju, da će doći na moju adresu, da će riješiti mene i moju obitelj. Bio sam toliko uznemiren da sam zatražio pomoć liječnika u bolnici gdje mi je izmjeren tlak koji je bio 220/130. Psihijatrica mi je prepisala lijek za smirenje. Zbog svega bio sam na bolovanju sedam dana, a policija mi je zbog zdravstvenog stanja oduzela službeno oružje, kao i oružje koje posjedujem kao privatna osoba – otkrio je policajac.

Svi njegovi navodi potvrđeni su i priloženom dokumentacijom: liječničkom i policijskom. Tužitelji za Marija traže bezuvjetnu zatvorsku kaznu zbog težine prijetnji, ali i činjenice da je ranije pravomoćno osuđivan.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba