Nakon što su pijani prebili policajce, nisu stali sa skandalima

Navijač koji je unio ustašku zastavu od ranije je poznat policiji, a i sin je HDZ-ovca

Objavljeno: 16.09.2023. zagorjeinternational

Hrvatski nogometni savez objavio je kako je Općinski sud u Rijeci donio odluke o kaznama za dvojicu okrivljenika koji su prije tjedan dana tijekom kvalifikacijske utakmice za odlazak na Euro 2024. između Hrvatske i Latvije na stadionu Rujevica izvjesio ustašku zastavu, a zbog koje je UEFA pokrenula disciplinski postupak protiv HNS-a zbog diskriminacije, prenosi Index.

Prvookrivljeni D.C. dobio je novčanu kaznu u iznosu od 1300 eura, dok je drugookrivljenom D.S. određena kazna zatvora u trajanju od 20 dana. Također, obojici je određena i zaštitna mjera zabrane prisustvovanja na svim sportskim natjecanjima u kojima sudjeluje hrvatska nogometna reprezentacija na području RH s obvezom javljanja u policijsku postaju u trajanju od dvije godine, kao i na odlaske u inozemstvo na utakmice hrvatske reprezentacije uz obvezu predavanja putne isprave i javljanja u policijsku postaju, također u trajanju od dvije godine. Postupak prema trećoj uključenoj osobi i dalje traje, kao i kriminalističko istraživanje koje za cilj ima rasvijetliti sve okolnosti povezane s ovim događajem.

Portal Danica otkriva da je drugookrivljeni D. S. iz Zamlake kod Varaždina, sin moćnog HDZ-ovca I. S. otprije dobro poznat policiji, ali i hrvatskoj javnosti.

U ožujku ove godine izbio je veliki skandal nakon što su otac i sin uhićeni jer su pretukli policajce. Sutkinja je tada oca, sina i trećeg napadača odmah pustila na slobodu unatoč napadu na policajce koji su ozlijeđeni. Tučnjava je izbila u ugostiteljskom objektu u Ludbreškoj ulici u Trnovcu.

Napadnutoj dvojici policijskih službenika je zbog zadobivenih ozljeda pružena medicinska pomoć te je utvrđeno da su uslijed udaraca zadobili ozlijede po glavi, nosu, zubima i po tijelu. Njihove su ozlijede okvalificirane kao lake.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba