Izjavio je da su ga njihovi krici i jauci smirivali

Prije točno godinu dana u Beogradu je 13-godišnjak u školi ubio devetero svojih vršnjaka i školskog čuvara

Objavljeno: 03.05.2024. zagorjeinternational

Na današnji dan prije točno godinu dana trinaestogodišnji K.K. je u beogradskoj školi Vladislava Ribnikara iz vatrenog oružja ubio devetero svojih vršnjaka i školskog čuvara, a ranio još pet učenika i profesoricu.

Kako su pisali mediji, dječak je tijekom ispitivanja ispričao da je ideju da ubija po svojoj školi dobio kada je gledao dokumentarni film u kojemu se spominjalo masovno ubojstvo. Izjavio je kako je nastavio na internetu pretraživati pojmove na temu pucnjava i ubojstva i analizirao što su napadači radili i gdje su, uvjetno rečeno, “griješili” prilikom izvršenja svojih užasnih zločina, prenosi Index.hr.

Optužnica podignuta protiv oca dječaka uključuje i kaznena djela za koja su osumnjičeni dječakova majka te predsjednik streljačkog kluba Ratko I. i instruktor u streljani. Optužnica je napisana na 267 stranica, dok samo uvodni dio, u kojem se opisuju počinjena kaznena djela, ima 14 stranica.

Sumnja se da je dječak do pištolja došao 1. svibnja. Šest okvira pištolja napunio je s ukupno 92 metka i sakrio ih, a roditelji nisu primijetili da nema oružja i streljiva. Tako je dječak 3. svibnja oružje i streljivo prebacio u ruksak i ponio ga sa sobom u školu. 

Podsjetimo, pri ulasku u prizemlje škole ispalio je 16 hitaca koji su pogodili zaštitara škole, zatim dvije učenice koje su sjedile za dežurnim stolom, kao i još jednu učenicu koja je bila ispred klavira. Nastavio je potom prema kabinetu povijesti, gdje su se nalazili nastavnica povijesti T.S., student povijesti D.P., kao i 23 ozlijeđena maloljetna učenika VII/2 razreda u koje je ispalio ukupno 45 metaka u svega 55 sekundi. Tamo je ubio petero djece i ranio šestero djece te profesoricu povijesti. Jedno od ranjene djece kasnije je umrlo u bolnici.

Na pitanje kako se osjećao kad je pucao u svoje kolege iz razreda, rekao je da mu je bilo neugodno prvi put tog dana pucati bez slušalica za smanjivanje zvuka. Rekao je da su ga “smirili njihovi jauci i krici”, navodi se u optužnici.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba