Kreće isporuka novog cjepiva

Njemačka se sprema za novi val koronavirusa

Objavljeno: 13.09.2023. zagorjeinternational

Bavarski ministar zdravstva Klaus Holetschek (CSU) preporučuje stanovništvu cijepljenje protiv koronavirusa i gripe.

– To se posebno odnosi na osobe u dobi od 60 i više godina, koje su bolesne ili koje imaju veći rizik od zaraze na radu – primjerice kod medicinskog i njegovateljskog osoblja – objavilo je u srijedu Ministarstvo, prenosi Fenix magazin

Ministar je naglasio kako je i dalje najbolja zaštita od bolesti cijepljenje protiv Covid-19. Isporuka novog prilagođenog cjepiva očekuje se od 18. rujna.

– Broj zaraženih trenutno nije zabrinjavajući, iako se na jesen očekuje povećanje broja infekcija – rekao je Holetschek.

U jesen i zimu vjerojatno će se povećati broj infekcija – kao što je slučaj i s drugim bolestima dišnog sustava. Ali to samo po sebi nije razlog za brigu.

– Zahvaljujući uspješnoj kampanji cijepljenja i infekcijama koje smo doživjeli, imamo vrlo visoku razinu imuniteta u populaciji – dodao je.

Kako podsjeća Fenix magazin, njemački liječnici i ljekarnici apelirali na ponovno nošenje zaštitnih maski u borbi protiv koronavirusa. Institut Robert Koch bilježi porast broja oboljelih od koronavirusa.

Njemački mediji ističu kako je broj oboljelih jako nizak, te kako nema mjesta zabrinutosti. Važno je napomenuti kako je Njemačka jedna od zemalja koja je među posljednjim zemljama u Europi ukinula “korona-mjere”. Dugo vremena stanovnici su morali nositi zaštitne maske u sredstvima javnog prijevoza, kao i u javnim ustanovama poput bolnica, škola, gradskih institucija.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba