Uskoro počinju uvijek rado posjećeni ‘Dani kajkavske riječi Zlatar’

Poglejte samo kakav vas program čaka! Male sporta, male kulture, neke i za decu, ali sikak pune zabave

Objavljeno: 12.09.2023. zagorjeinternational

Broji se sitno do početka 54. izdanja manifestacije ‘Dani kajkavske riječi Zlatar’ koja će se ove godine održati od 22. rujna do 1. listopada. Kao i svake godine dosad, bogat će program manifestacije u zlatarski kraj tih dana ponovno namamiti brojne posjetitelje, a svatko će iz bogatog programa pronaći nešto za sebe. 

Tradicionalno, uz otvorenje izložbe 

Sve kreće u petak 22. rujna kada će se u 18 sati u Galeriji izvorne umjetnosti otvoriti izložba “Gruda rodne zemlje” Žige Popijača, a potom će u 19 sati u Parku hrvatske mladeži dobrodošlicu na ovogodišnje izdanje manifestacije svima poželjeti dječje folklorne skupine “Cvrgudan” i DV “Zlatarsko zlato”. Nakon toga, sve okupljene zabavit će popularni Jole.

Vikend će započeti sportom, odnosno turnirom tenisača KZŽ ‘Zlatar Open’ na igralištu ŠTK Zlatar u subotu, a tijekom dana bit će tu još i sajam OPG-ova, ‘VI. noć pod lampašima – Revija folklora’, ali i nekoliko koncerata. Nedjelja se nastavlja u istom tonu. Najprije slijedi ugodna šetnja od Belca do planinarske kuće Belecgrad, a kasnije su na rasporedu koncerti te ‘Revija mažoretkinja’. 

U ponedjeljak će se u Gradskoj knjižnici održati radionica “Zen keramika” Petre Šoltić, a potom će se otvoriti i izložba fotografija “Što za mene znači starost”, dok je u utorak na programu edukativno predavanje nutricionista Nenada Bratkovića u Gradskoj vijećnici. 

U srijedu će Udruga umirovljenika Zlatar, povodom Međunarodnog dana starijih osoba, organizirati ‘Prijateljski turnir u belotu’, a nakon toga slijedi koncert KPD ‘Zlatarjeve’ u šatoru kod osnovne škole. 

Četvrtak će biti u znaku djece, pa će se tako najprije u Parku hrvatske mladeži održati mađioničarska predstava za djecu u 17 sati, zatim u 18 sati slijede tradicionalne igre za djecu i odrasle u organizaciji Društva “Naša djeca” Zlatar. Potom će se u 19 sati u šatoru kod osnovne škole održati predstava za odrasle “4 poze, sretan završetak” u izvedbi ‘B GLAD produkcije’. 

U petak će Park hrvatske mladeži napuniti lokalni OPG-ovci i zlatarski obrtnici svojim proizvodima, a od 18 sati tamo će sve zajedno zabavljati Matija Cvek i ‘Sway band’. Kod zlatarske osnovne škole, također u 18 sati, održat će se ‘Art & Wine’ radionica za odrasle na koju se potrebno prijaviti na broj telefona 098/963-7652.

Vatromet

I završni vikend će započeti u sportskom tonu. Naime, u subotu 30. rujna ujutro će se najprije održati ’38. Kup DKR’ u lovu ribe udicom na plovak u organizaciji ŠRD ‘Pastrva’, a nakon toga će se kod osnovne škole održati dječja izložba “Čovjek čovjeku” i ’54. Zbor malih pjesnika’. U 18 sati toga dana slijedi popularno ‘Pajdaško sprehajanje’, a nakon toga i koncert grupe Vigor.  

‘Dani kajkavske riječi Zlatar’ završavaju u nedjelju 1. listopada. Toga će dana program krenuti u 9 sati planinarskim pohodom od Lobora do Oštrcgrada, a u 10 sati će se nastaviti ‘MTB trail’ utrkom “Lastinim putevima 2023”. Zatim će se u 17 sati kod osnovne škole održati 52. izdanje ‘Festivala dječje kajkavske popevke’, a u isto vrijeme će Park hrvatske mladeži ponovno napuniti OPG-ovci i zlatarski gospodarstvenici bogatom ponudom svojih proizvoda. Isto tako, posjetitelji će moći razgledati kultne VW Bube koje će se tamo naći zahvaljujući ‘VW Buba klubu Hrvatsko zagorje’. Uz to, zlatarske će udruge pripremati i ukusne kotliće, a hrane će biti dovoljno za sve.

U 19 sati slijedi koncert ‘Kavalira’, a manifestacija će, već tradicionalno, završiti u 22 sata uz vatromet. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba