Odabrane najljepše okućnice i vrtovi na području općine Đurmanec

Najljepšu okućnicu ima Štefanija Klenovšak iz Prigorja, a najljepši vrt Đurđa Pavić iz Jezerišća

Objavljeno: 12.09.2023. zagorjeinternational

Općina Đurmanec je i ove godine realizirala projekt “Ocjenjivanje najljepše okućnice i najljepšeg vrta na području općine Đurmanec“, kojem je osnovni cilj poticanje i nagrađivanje uređivanja javnih i privatnih površina na području općine.

Povjerenstva za ocjenjivanje najljepše okućnice i najuređenijeg vrta su tijekom cijelog ljeta u nekoliko navrata obilazili područje općine i vršili uvid na terenu te prikupljali podatke i dojmove potrebne za ocjenu okućnica-dvorišta te pratili uređenje vrtova na cijelom području općine sukladno utvrđenim kriterijima ocjenjivanja.

Kriteriji ocjenjivanja za najljepšu okućnicu bili su ukupan izgled dvorišta-okućnice, originalnost uređenja, čistoća, opremljenost, krajobrazno uređenje, funkcionalnost površine te usklađenost s okolnim prostorom i objektom, a nakon nimalo lakog posla Povjerenstvo za odabir najljepše okućnice je odabralo sljedeće dobitnice.

Okućnicu je najljepše uredila Štefanija Klenovšak iz Prigorja, drugo je mjesto pripalo Marini Pavić iz Đurmanca, a treće mjesto su podijelile Grozdana Strmečki iz Gornjeg Maclja i Barica Vešligaj iz Hromca.

Kriteriji ocjenjivanja za najljepši-najuređeniji vrt su bili ukupan izgled vrta, uređenje, čistoća, funkcionalnost površina te kvaliteta i izgled povrtnih kultura, a nakon ocjene svih kriterija Povjerenstvo za odabir najuređenijeg vrta odabralo je sljedeće dobitnice.

Najljepši vrt ima Đurđa Pavić iz Jezerišća, drugo su mjesto podijelile Verica Petrović iz Donjeg Maclja i Darinka Potočnik iz Hromca, a treće je mjesto pripalo Alojziji Varjačić iz Podbrezovice.

– Dobitnicama priznanja će povodom obilježavanja Dana općine, župe i škole sljedeće godine biti svečano uručene novčane nagrade i prigodna priznanja, a ovim putem im čestitamo na njihovom trudu i zalaganju – poručili su iz Općine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba