Novih preporuka zasad nema, vrijedi sve što je vrijedilo u pandemiji

MEĐIMURJE: Koronavirus ponovno aktualan – simptomi nalik prehladi

Objavljeno: 12.09.2023. zagorjeinternational

Raste broj oboljelih od COVID-a. U Međimurskoj županiji u srpnju su zabilježena dva slučaja zaraze, u kolovozu 63, a s dolaskom rujna i početkom nastavne godine – oboljelih je sve više, piše Tportal

– Ako gledamo u brojkama, za sada to nije alarmantna situacija. Simptomi su za sada blagi, uglavnom nalikuju na prehladu – šmrcanje, kihanje, glavobolja, grlobolja. Neki se žale na bol u mišićima, a mali broj onih koji imaju temperaturu. Tako da se ne može razlikovati od bilo koje druge respiratorne infekcije gornjeg dišnog sustava – rekla je za HRT ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije Marina Payerl-Pal.

Dodala je i kako nema novih preporuka. I dalje su sve one mjere koje su se primjenjivale u najžešćim vremenima pandemije.

– Preporučujem svakako da sami o sebi vode brigu, jer se najbolje mogu sami zaštititi. I u slučaju kad su prisiljeni ići u neke zatvorene prostore, da nose svakako osobna zaštitna sredstva, to je primjereno maska, da češće peru ruke i da izbjegavaju odlazak u velike gužve – savjetovala je doktorica Payerl-Pal. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba