Popis je podugačak

Jedna osoba zagorskoj policiji predala poštenu količinu oružja

Objavljeno: 12.09.2023. zagorjeinternational

Policijskim službenicima PU krapinsko – zagorske jučer je jedna osoba u sklopu akcije “Manje oružja – manje tragedija“ dragovoljno predala jedan plinski pištolj, jedan pištolj domaće izrade kalibra 7,62 mm, 167 komada streljiva raznog kalibra, dvije lovačke patrone kalibra 12 mm i sedam raketa za plinski pištolj.

– Podsjećamo građane da je u tijeku provođenje akcije “Manje oružja – manje tragedija”, odnosno prema Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana oružje se može predati uvijek i protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati ni kazneni niti prekršajni postupak, ukoliko oružje prijavi nadležnom tijelu radi predaje prije početka primjene svih zakonskih policijskih ovlasti. Pozivamo i apeliramo na sve one, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju s napomenom da građani ne donose sami oružje, streljivo i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju – dodaju iz policije.

Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba