U SKLOPU PROJEKTA "ČITANJE NA KOTAČIMA"

ZAVRŠILO ISTRAŽIVANJE: Gradska knjižnica i čitaonica Novi Marof objavila rezultate tko najviše čita

Objavljeno: 02.09.2023. zagorjeinternational

Gradska knjižnica i čitaonica Novi Marof objavila je rezultate istraživanja provedenog u sklopu projekta “Čitanje na kotačima”.

Istraživanje, koje se odnosi na područje djelovanja novomarofske knjižnice, dijeli se na tri dijela:

– Istraživanje interesa članova Gradske knjižnice i čitaonice Novi Marof

– Istraživanje čitalačkih navika na području Grada Novog Marofa i Općine Breznički Hum

– Teritorijalna pokrivenost čitateljima Grada Novog Marofa i Općine Breznički Hum

Istraživanjem su dobiveni rezultati o teritorijalnoj dostupnosti knjige stanovnicima grada i općine, mišljenja korisnika o kvaliteti, potrebama i korištenju usluga pokretne knjižnice, što će knjižnici i partnerima projekta poslužiti kao temelj za odlučivanje, strateško planiranje, eventualne dorade, izmjene i nadogradnju bibliobusne službe u budućnosti.

Rezultate istraživanja možete preuzeti na sljedećoj poveznici:

https://www.gknm.hr/rezultati-istrazivanja-citateljskih-navika/

Svrha projekta “Čitanje na kotačima” je osigurati društvenu uključivost, čitalačke kompetencije i kompetencije pisanja za ranjive skupine u naseljima Općine Breznički Hum i Grada Novog Marofa u kojima je pristup knjizi otežan. Projektne aktivnosti uključuju nabavu i rad pokretne knjižnice te provedbu čitalačkih programa i čitalačkih promocijskih aktivnosti kojima nastojimo pridonijeti razvoju čitalačkih navika i čitalačkoj pismenosti različitih dobnih skupina stanovništva, kao i ranjivih skupina.

Gradska knjižnica i čitaonica Novi Marof zahvalili su se svima koji su odvojili svoje slobodno vrijeme i sudjelovali u anketi. Dodaju kako su njihovi prijedlozi uzeti u obzir te će biti upotrijebljeni za poboljšanje usluga, pogotovo djelovanje pokretne knjižnice koja je nedavno počela s radom.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba