POKAZALI ZAVIDNO UMIJEĆE

SKINULI SU SAKOE I U RUKE UZELI REKETE: Gradonačelnik i njegov zamjenik odmjerili snage s proslavljenim stolnotenisačima

Objavljeno: 02.09.2023. zagorjeinternational

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj, njegov zamjenik Miroslav Marković i gradski vijećnik Damir Đopar u petak su u palači Patačić održali prijem za stolnotenisku delegaciju – predsjednika HSTS-a Zorana Primorca, direktora HSTS-a Renata Čengića i direktora stolnoteniskog natjecanja WTT youth contender Varaždin Tomislava Crnadka, a pridružio im se jedan od najpoznatijih svjetskih stolnotenisača Vladimir Samsonov koji boravi u Varaždinu.

Naime, u Varaždinu se u organizaciji STK Varaždin i Hrvatskog stolnoteniskog saveza od 28. kolovoza do 3. rujna 2023. godine održava jubilarno, 10. izdanje WTT youth contender, stolnoteniskog natjecanja za mlađe kategorije (U11, U13, U15, U17 i U19). Prijavljeno je 334 igrača iz 39 zemalja, a zajedno s trenerima, sucima i pratećim osobljem, na turniru je preko 450 sudionika.

Sponzor Hrvatskog stolnoteniskog saveza je proizvođač stolnoteniske opreme, odjeće i obuće Tibhar, u čije ime je Varaždin posjetio i jedan od najvećih svjetskih stolnotenisača Vladimir Samsonov. Gradonačelnik sa svojim suradnicima ovom ga je prilikom ugostio u palači Patačić, a nakon službenog dijela prijema, uz zamjenika gradonačelnika Miroslava Markovića i predsjednika HSTS-a Zorana Primorca zajedno su odigrali stolni tenis na varaždinskom Korzu i pokazali zavidno umijeće.

– Imali smo čast ugostiti Vladimira Samsonova, ali i drugu stolnotenisku legendu, našeg predsjednika Saveza i osvajača olimpijskog srebra Zorana Primorca, koji su uvelike doprinijeli i doprinose popularizaciji stolnog tenisa u svijetu. Kada govorimo o Vladimiru Samsonovu, možemo ga usporediti primjerice s Rogerom Federerom u teniskom svijetu, on je jedan od rijetkih Europljana koji je uspio pobijediti Kineze, svjetski i europski prvak, osvajač brojnih medalja. Varaždin odlično surađuje sa stolnoteniskim Savezom, a postoji mogućnost da iduće godine upravo tu održimo jedan veliki seniorski turnir – rekao je gradonačelnik.

Samsonov je zahvalio gradonačelniku na prijemu i organizatorima turnira na mogućnosti da vidi grad Varaždin. Istaknuo je kako je izrazito zadovoljan s cjelokupnom organizacijom natjecanja koja je na visokoj razini, s puno mladih igrača te je na kraju pohvalio i odličnu igračku tehniku gradonačelnika Bosilja u koju se imao prilike i osobno uvjeriti.

Primorac je također zahvalio gradonačelniku na susretu i prijemu. – Grad Varaždin naš je partner u organizaciji turnira. Zadovoljstvo mi je što je ovdje i moj veliki prijatelj i igrač Vladimir Samsonov. Kao predsjedniku HSTS-a drago mi je što u Varaždinu održavamo ovakve vrhunske turnire i vjerujem da će se ova tradicija nastaviti te da će posjetitelji i najvažnije – djeca, vidjeti ovdje najbolje svjetske stolnotenisače u svim kategorijama  – rekao je Primorac.

Natjecanje WTT youth contender Varaždin održava se u Areni Varaždin, a ulaz je za sve posjetitelje besplatan. Prva tri dana natjecale su se djevojke u pojedinačnoj konkurenciji, a do 3.9. odvija se muški dio natjecanja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba