Evo još malo dobrih vijesti o mladoj majci Milevi (26) iz Pule

“Teško mi je, ali znam da svakim danom napredujem. Vjerujem da ću ozdraviti i vratiti se svojoj obitelji”

Objavljeno: 01.09.2023. zagorjeinternational

Već smo nekoliko puta pisali o mladoj majci iz Pule, Milevi Simetić Saliji (26) koja boluje od hiperoksalurije tip 1, zbog koje su joj zatajili bubrezi i oštećena joj je i jetra, pa je trebala hitnu transplantaciju i jetre i bubrega. Mileva je sada, prvi puta nakon uspješne transplantacije, za 24sata rekla kako presađeni jetra i bubreg dobro rade, i da je za sada sve u redu.

– Još sam slaba, ali su me liječnici prebacili s kirurškog intenzivnog odjela na interni intenzivni odjel. Još sam u strogoj izolaciji kako bi liječnici bili sigurni da neću pokupiti neku bakterijsku upalu. Teško mi je, ali znam da svakim danom napredujem. Vjerujem da ću ozdraviti i vratiti se svojoj obitelji, svome malenom Luanu, koji ima osam mjeseci i kojem nedostaje mama. Opisati ne mogu koliko me duša boli jer mi moje malo čudo znači cijeli svijet – ispričala im je Mileva.

Kazala je i da oporavak teče prema planu.

– Malo se trenutno borim s vodom u plućima, pa teže govorim. Liječnici će pokušati riješiti problem lijekovima ili će na prsnom košu staviti cjevčicu da voda nestane. Ali oporavak teče prema planu. Rana od operacija boli, ali to je normalno i sve prolazi polako. Imam više od 50 šavova i rez je vrlo velik. Baš taj rez do kraja života bit će podsjetnik da sam preživjela – dodala je.

Najteže od svega joj pada što mora ležati, pa ima bolove u leđima.

– Ma sve je to ništa prema onom što vjerujem da me čeka. Moja obitelj i konačno malo sreće u životu, da vidim svog sinčića kako odrasta. Jedva čekam da se maleni opet budi uz svoju mamu i da uživamo u našim jutrima maženja. Nedostaje mi i suprug, koji mi je velika podrška i koji me uvijek iznova digne kad padnem. Jedan dan bez njih dvojice je kao godina, ali to znaju sve majke. Još ne mogu vjerovati da nakon tri godine neće više biti stalnih odlazaka na dijalizu, konstantnih mučnina, bolova i rana zbog genetske bolesti koja me dovela do ruba smrti. Mnogi ljudi pružili su mi ruku spasa te vjerovali u mene i moj oporavak. Moram vjerovati i ja – rekla je Mileva te uputila zahvale svima na podršci, a posebno liječnicima koji su joj spasili život.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba