Općina Bednja pomaže prvašićima u početku nove školske godine

LIJEPA GESTA: Svaki prvašić dobio 70 eura te dodatnih 20 eura bona za nabavku školskog pribora 

Objavljeno: 29.08.2023. zagorjeinternational

S ciljem podrške obrazovanju i budućnosti mladih generacija, Općina Bednja je za početak nove školske godine osigurala pomoć u financiranju za 29 prvašića kako bi lakše obavili kupnju potrebnih materijala i pribora za školu. Osim prvašića, Općina pomaže i studentima, učenicima koji borave u đačkim domovima te onima koji se školuju izvan Varaždinske županije. 

Za prvašiće, Općina je osigurala financijsku pomoć kako bi im olakšala nabavu neophodnih materijala i školskog pribora. Za svakog od njih osiguran je iznos od 70 eura, uz dodatnih 20 eura bona za KTC trgovine, što će im omogućiti nabavku svih potrebnih školskih potrepština.

– Svjesni smo koliko je važno olakšati početak njihovog školovanja, stoga svaki prvašić dobiva po 70 eura, uz dodatnih 20 eura bona, kako bi im pomogli osigurati sve što im je potrebno za početak uspješnog školovanja. Nastavljamo i sa studentskim stipendijama te sufinanciranjem prijevoza za učenike koji se školuju izvan Varaždinske županije. Svjesni smo koliko ti učenici i njihovi roditelji moraju izdvajati za njihovo školovanje. Nastojat ćemo i dalje da svaki naš učenik i student ima povoljne uvjete za obrazovanje – kazao je načelnik Poljak. 

Općina također prepoznaje izazove koje nosi boravak u đačkim domovima. Stoga je odlučeno olakšati financiranje za učenike smještene u domovima s iznosom od 53 eura po učeniku. Također, ne zaboravljaju se ni učenici koji se školuju izvan Varaždinske županije, pružajući im dodatnu pomoć od 13 eura po učeniku.

Općina Bednja sufinancira i sudjelovanja na izvanškolskim aktivnostima, a za najbolje učenike koji sudjeluju na županijskim i državnim natjecanjima osigurava nagrade, kao i za njihove mentore. 

Što se tiče studenata, za svakog studenta koji dolazi s područja Općine i ispunjava propisane uvjete, osigurane su stipendije u iznosu od 106 eura. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba