Pročitajte što je sve još rekao u svoju obranu

ZAGREB: Konobarica (22) optužila gazdu (62) za seksualno uznemiravanje. Ovaj sve negirao, branio se da već tri godine ‘ne može’ 

Objavljeno: 29.08.2023. zagorjeinternational

Vlasnik (62) jednog kafića u Zagrebu ovih je dana osuđen za spolno uznemiravanje konobarice (22). Naime, u optužnici stoji da je između srpnja i kolovoza u prostorijama kafića, s namjerom uspostavljanja intimne veze sa zaposlenicom, protivno njezinoj volji, istoj upućivao neprimjerne komentare na spolnoj osnovi govoreći joj kako će ju izmasirati i da će tijekom toga svršavati, piše Danica.hr.

– Govorio je da je sanjao kako ima s njom spolni odnos, a što je sve kulminiralo 10. kolovoza od 22 do 23 sata, kada je u više navrata grlio konobaricu, pokušavao ju poljubiti, dirao ju po stražnjici te se preko odjeće ukrućenim spolovilom prislanjao na njezinu stražnjicu. To je kod djevojke izazvalo osjećaj nelagode, poniženosti i straha. Dakle, spolno je uznemiravao osobu kojoj je nadređen, čime je počinio kazneno djelo protiv spolne slobode, spolnim uznemiravanjem – stoji u optužnici.

Vlasnik kafića je sve negirao i rekao da je sporne noći samo naslonio ruku na njezino rame i pohvalio je kako je dobro oprala aparat za kavu.

– Ni prije toga nije bilo neprimjerenih komentara na spolnoj osnovi, niti sam je dirao u seksualnom kontekstu, isključivo se radilo o dodirivanju, primjerice ruka na rame ili daj mi pet, tako se odnosim i prema konobarima. Pretpostavljam da je razlog ove prijave to što je konobarica trebala dobiti otkaz sljedeći dan, to jest trebao sam joj dati otkaz jer je krivo naplaćivala račune. Osim toga, već tri godine ne funkcioniram seksualno, bio sam i kod urologa – branio se gazda.

Konobarica je svjedočila da je u kafiću radilo oko mjesec dana, a te noći je bila za šankom kada ju je gazda primio za stražnjicu i počeo se trljati.

– Prije tog događaja znao me zagrliti, poljubiti, spominjati masaže. To mi je djelovalo strašno, ali nisam znala u kojem to smjeru ide – rekla je.

Nakon iznošenja svih dokaza, sud je utvrdio istinitost optužbi protiv vlasnika kafića, dok je njegovu obranu odbacio.

– Sud zaključuje da je okrivljenik, iskorištavajući položaj nadređenosti, upućivao djevojci neprimjerene komentare po spolnoj osnovi, što je kulminiralo 10. kolovoza u kafiću kada je naslonio ruku na njezino rame. Njegovo ponašanje dalje je eskaliralo pokušajem ljubljenja, diranjem po stražnjici i prislanjanjem ukrućenog spolovila na stražnjicu oštećenice preko odjeće. Nema sumnje da je ju je više puta spolno uznemiravao, što je eskaliralo i u neprimjereni fizički kontakt spolne naravi – zaključio je sudac.

Osuđen je na 10 mjeseci uvjetnog zatvora i mora platiti 70 eura troškova kaznenog postupka. Presuda je nepravomoćna i na nju se može žaliti.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba