Ovaj stvarno nema mjere, a niti srama

Rekorder u Bobovju napuhao 2,37, u Stubičkoj Slatini uhićen recidivist, a u Budinšćini 58-godišnjak častio policajce brojnim “komplimentima”  

Objavljeno: 28.08.2023. zagorjeinternational

Tijekom vikenda, policijski službenici PU krapinsko – zagorske su utvrdili ukupno 117 prekršaja od kojih 32 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, 29 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu, 10 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, šest prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje i 40 ostalih prekršaja u prometu.

Najveća je koncentracija alkohola u organizmu utvrđena u subotu 26. kolovoza, oko 20 sati, u Bobovju kod 42-godišnjaka koji je osobnim automobilom upravljao s 2,37 promila alkohola. Vozaču je određeno zadržavanje i protiv njega je podnesen optužni prijedlog s predloženom novčanom kaznom od 1300 eura te zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom ‘B’ kategorije u trajanju od tri mjeseca. 

Zatim, u nadzoru prometa u Stubičkoj Slatini, u subotu, oko 17 sati, zatečen je 38-godišnji recidivist prometnih prekršaja za kojeg je utvrđeno kako upravlja osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1,71 promila, prije stjecanja prava, a nije koristio ni sigurnosni pojas te je odbio pokazati osobnu iskaznicu policijskim službenicima. U pokušaju zaustavljanja prvotno se nije zaustavio na znak svjetlećom tablicom policijskih službenika, već je samo nastavio vožnju i potom je naknadno zaustavljen. Vozač je uhićen i privremeno mu je oduzeto osobno vozilo, zatim je uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o osobnoj iskaznici, jučer, 27. kolovoza, doveden na Općinski sud u Zlataru gdje mu je rješenjem određeno zadržavanje u trajanju od 15 dana, nakon čega je predan u zatvor u Zagrebu.

Nadalje, jučer, 27. kolovoza, tijekom nadzora prometa, oko 1 sati, u Budinšćini, tijekom kontrole prometa zaustavljen je osobni automobil kojim je upravljao 58-godišnjak za kojeg je utvrđeno da je osobnim automobilom upravljao za vrijeme izrečene mjere opreza zabrane upravljanja motornim vozilom. Odbio je alkotestiranje te je prilikom postupanja vrijeđao i omalovažavao policijske službenike raznim pogrdnim riječima. Vozač je uhićen, smješten u službene prostorije policije te je protiv njega podnijet optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te će danas biti doveden na sud. 

Policija je izdvojila i da je najveća nepropisna brzina kretanja vozila utvrđena u petak, oko 18.30 sati, na A2 u visini Krapine od 128 km/h na djelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 80 km/h. Vozaču je naplaćena novčana kazna. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba