PRIJETILI MU SMRĆU: Tvrdi da ga nije uhvatio već samo pronašao

Mladunče dupina uginulo nakon što ga je tinejdžer izvukao iz mora zbog fotke za Instagram?

Objavljeno: 26.08.2023. AB

Strani mediji pišu da je beba dupina uginula nakon što ju je muškarac s Floride izvukao iz mora za fotografiju na Instagramu. 19-godišnji osumnjičenik tek treba biti optužen i tvrdi da je dupin već bio mrtav kad ga je pronašao ispod mosta pokraj Nassau Sounda, prenosi Index.

Tinejdžer, koji nije imenovan, prije toga je podijelio postove u kojima je njegovu smrt nazvao “nesrećom”, a uz fotografiju je stavio i opis “Jednom u životu”, piše Daily Mail. Morski biolozi su nakon toga potvrdili da je dupin s fotografije isti onaj koji je pronađen mrtav par dana kasnije.

Obje su objave u međuvremenu izbrisane, ali su razbjesnile javnost, pa čak i izazvale federalnu istragu koju vodi Nacionalna uprava za oceane i atmosferu (NOAA). Dr. Quincy Gibson iz Istraživačkog programa dupina Sveučilišta Sjeverne Floride rekao je za News4Jax:

– Oblik peraja, koji je unikatan kod svakog dupina, odgovara onom na fotografiji na kojoj on drži dupina – kazao je Gibson i dodao da je fotografija koju je snimio tinejdžer gotovo sigurno napravljena ispod mosta, gdje je biolog ubrzo nakon toga pronašao mrtvog dupina.

Kontroverzna fotografija izazvala je burne reakcije na internetu, a tinejdžer tvrdi da je dobio prijetnje smrću zbog objave. Nakon toga se ispričao rekavši da nije uhvatio dupina, već ga je samo pronašao. Za sada još nije podignuta optužnica protiv njega.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba