PAVLOVEC ZABOČKI: Čak 55 ekipa odazvalo se na 13. "Memorijal Marko Piljek"

FOTO: “Ovdje postoji tradicija koja garantira da će uspomena na Marka trajati tako dugo dok traje i vatrogastvo u Zagorju”

Objavljeno: 26.08.2023. zagorjeinternational

U organizaciji Dobrovoljnog vatrogasnog društva ‘Pavlovec’ iz Zaboka, održan je tradicionalni 13. Memorijal Marko Piljek.

Riječ je o vatrogasnom natjecanju koje se svake godine održava u spomen na prerano i tragično preminulog dječaka Marka Piljeka, koji je poginuo 2003. godine u prometnoj nesreći.

– Čast i zadovoljstvo mi je da Krapinsko – zagorska županija može biti pokrovitelj ovog događanja. Nema veće tuge i boli koja se može dogoditi obitelji nego kad izgubi dijete. Nema većeg ponosa nego kad se vidi da njegova zajednica suosjeća s njima, da okuplja mlade ljude da im pokojni Marko bude primjer, a ovdje postoji tradicija koja garantira da će uspomena na Marka trajati tako dugo dok traje i vatrogastvo u našoj županiji – istaknuo je krapinsko – zagorski župan Kolar i zahvalio svima koji su se odazvali na natjecanje.

Za natjecanje se prijavilo 55 ekipa, a na otvorenju memorijala, među ostalima, je bio i gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba