Klanjčani nisu propustili priliku uživati u odličnom muziciranju i druženju s vrhunskim glazbenicima

ZBEF: Otvorenje jubilarnog 10. izdanja održano u impresivnoj Galeriji Antuna Augustinčića

Objavljeno: 24.08.2023. zagorjeinternational

Ovogodišnje jubilarno 10. izdanje Zagorje Blues Etno Festivala otvoreno je 23. kolovoza u uvijek inspirativnom prostoru Galerije Antuna Augustinčića u Klanjcu.

Klanječki, ali i ostali ljubitelji blues glazbe, nisu propustili novu priliku za uživanje u odličnom muziciranju, ali i druženje s vrhunskim glazbenicima koji već godinama dolaze na ovaj zanimljiv i osobit festival.

Udruga Delta i Tomislav Goluban, uz malu organizacijsku pomoć Kulturnog centra Klanjec, nastavili su tradiciju da ovom glazbenom festivalu pridodaju i edukativni sadržaj, ali i priliku da posjetitelji uživaju ne samo u odličnoj glazbi već i u likovnoj umjetnosti, književnosti… 

U lijepoj i opuštenoj atmosferi atrija Galerije Antuna Augustinčića Tomislav Goluban upoznao je posjetitelje s ovogodišnjim programom, koji kao i do sada, predstavlja najbolja imena domaće i inozemne blues scene, a Snježana Horvatin sa zanimljivom i intrigantnom biografijom jednog od najvećih hrvatskih kipara Antuna Augustinčića uz čije se skulpture već desetak godina svira i sluša vrhunski blues.  

U nastavku večeri klanječka publika uživala je u koncertu Riccarda Staraja & Midnight Blues Banda.

Kvarnerski pisac i pjesnik Riccardo Staraj dobro je poznato ime iz kulturnih krugova. Napisao je 12 knjiga te je član DHK – ogranak Rijeka. Sklonost prema bluesu nosi ga u Ameriku na čijim je cestama, u pustinjama, urbanim centrima i na oceanima nalazio inspiracije za svoje kreacije. Njegova autorska glazba je kombinacija bluesa, funka, rocka i neizostavne poezije od koje se Staraj nikada ne razdvaja. Pjesme izvodi na talijanskom, hrvatskom i engleskom jeziku. Aktualni, treći album “Lockdown Blues” Riccardo Staraj i njegov Midnight blues band snimio je za vrijeme pandemije kad su kretanja bila ograničena i kad su svi barovi bili zatvoreni.

Za ovu večer, u intimnoj i vrlo akustičnoj atmosferi klanječke Galerije AA, odabrali su većinu skladbi upravo s ovog albuma pa je ovo bila prilika i da publika pobliže upozna izvrsnu poeziju Riccarda Staraja. Autohtono i posebno, i stihovi i glazba i izvedba, zaključak je ljubitelja bluesa i vjernih višegodišnjih pratitelja koji ne propuštaju večeri ovog festivala u Klanjcu. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba