JALŽABET: Potpisani ugovori za dodjelu poticaja za energetsku obnovu i kupnju nekretnina na području općine

“Ovo je jedna od mjera zadržavanja i doseljenja stanovništva – radit ćemo i dalje na poticanju obnove i razvitka”

Objavljeno: 23.08.2023. zagorjeinternational

Općina Jalžabet objavila je 5. svibnja Javni natječaj za dodjelu poticaja za energetsku obnovu i kupnju nekretnina na području općine Jalžabet.  

Načelnik Rajko Solar potpisao je prošlog tjedna ugovore vezane uz Javni natječaj za dodjelu poticaja za energetsku obnovu i kupnju nekretnina na području općine Jalžabet. Poticaj se dodjeljuje osobama koje su nakon objave natječaja provele sljedeće aktivnosti: Energetska obnova nekretnine za stanovanje na području općine Jalžabet i kupnja nekretnine za stanovanje na području općine Jalžabet.

Iznos poticaja za energetsku obnovu iznosi do 1400 eura (100 posto opravdanih troškova), u slučaju ugradnje samo fotonaponske elektrane za proizvodnju električne energije za vlastitu potrošnju u izoliranom ili mrežnom pogonu, poticaj iznosi 700 eura. Iznos poticaja za kupnju nekretnine iznosi do 1400 eura (100 posto opravdanih troškova).

Na natječaj se prijavilo osam kućanstava. 

– Ovo je jedna od poticajnih mjera zadržavanja i doseljenja stanovništva koja se provodi već drugu godinu. Želimo naglasiti koliko nam je važno širenje našeg stanovništva te kvaliteta života u našoj Općini. Također, moramo napomenuti kako ćemo i dalje raditi na poticanju obnove i razvitka općine Jalžabet – poručili su iz Općine.

Natječaj se objavljuje u modalitetu trajnog poziva, do iskorištenja sredstava sukladno iznosu predviđenom u Proračunu Općine Jalžabet za 2023. godinu.  

Ostalo je još raspoloživih sredstava te će se prijave na natječaj i dalje obrađivati i odobravati redoslijedom zaprimanja sve do iskorištenja istih. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba