Teško je još uvijek procijeniti koji bi dio zemlje moglo zahvatiti

IZ DHMZ-a PORUČILI: Krajem tjedna moguće olujno nevrijeme s bujičnim poplavama 

Objavljeno: 23.08.2023. zagorjeinternational

Hrvatska je ponovno usred toplinskog vala. Kako javlja DHMZ, vrijeme danas bit će pretežno sunčano te vruće i vrlo vruće. U unutrašnjosti poslijepodne lokalno moguć jači razvoj oblaka uz mogućnost za poneki pljusak s grmljavinom ili malo kiše, osobito na sjeverozapadu. 

Vjetar na kopnu većinom slab. Na Jadranu ujutro slaba i umjerena bura, poslijepodne sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka od 32 do 37 °C. Zbog visokih vrućina danas je za riječku, splitsku i dubrovačku regiju upaljen i crveni meteoalarm. 

Vrijeme će sutra također biti slično današnjem, kažu iz DHMZ-a. Bit će pretežno sunčano i vruće, uz obalu i vrlo vruće. U unutrašnjosti ponegdje jači razvoj oblaka uz mogućnost za poneki pljusak s grmljavinom ili malo kiše. Vjetar većinom slab. 

Na Jadranu u noći i ujutro slaba i umjerena bura, a poslijepodne sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti uglavnom od 16 do 21, na Jadranu između 24 i 29, a najviša dnevna uglavnom od 32 do 37 °C.

Za 24sata su pak dežurni prognostičari dodali da je krajem ovog tjedna i početkom idućeg, na redu nagla promjena vremena. 

– Prema trenutačno dostupnim prognostičkim materijalima, promjena vremena, osim pada temperature, uključuje i naoblačenje s kišom, moguće i s jačim grmljavinskim pljuskovima. Iz današnje perspektive je teško reci, za preciznije prognoze ipak treba još pričekati, no određena vjerojatnost za olujno nevrijeme i bujične poplave postoji – kazali su iz DHMZ-a za 24sata. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba