Preč. Matošević uspješno svladao 225,9 kilometara dug put

SVAKA ČAST: Rektor Bistričkog svetišta pokazao primjer hodočašćenja i to biciklom do Trsata

Objavljeno: 23.08.2023. zagorjeinternational

Župljani župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u kolovozu hodočaste na Trški Vrh, Majci Božjoj Jeruzalemskoj, a tradicionalno pridružuju im se i župljani župe Laz, pa i još neki štovatelji Majke Božje Bistričke iz obližnjih župa i mjesta.  

Ove je godine hodočašće na rasporedu ove subote. Polazak hodočasnika je u dva sata ujutro, a uz šest stajališta dolazak hodočasnika očekuje se oko 13 sati. Po dolasku, za hodočasnike pješake, ali i za one bistričke i župljane župe Laz koji će do Trškog Vrha stići automobilima ili biciklima, služit će se sveta misa. No, u ovom tjednu ovo nije jedino hodočašće ove dvije župe, piše RMB

Naime, već danas na rasporedu je Hodočašće na Trsat, ovaj puta autobusima. Prijavljeno je oko 200 hodočasnika iz obje župe, pa će ove godine prema Trsatu četiri autobusa. Dolazak na Trsat očekuje se oko osam sati, po dolasku je na rasporedu pobožnost Križnog puta, a u 10 sati je sveta misa. Nakon Trsata u planu je izlet na kupanje u Crikvenicu.  

Oba hodočašće predvodit će rektor Svetišta MBB-e preč. Domagoj Matošević, koji će u subotu pješačiti na Trški Vrh, dok se pak po pitanju odlaska na Trsat odlučio na pravi mali sportski podvig, jer je na Trsat stigao biciklom, u društvu Igora Kovačića, i uz logističku pratnju Zlatka Skočaka. Oni su put Trsata krenuli u ponedjeljak ujutro, a prvu noć su prespavali u Severinu, nakon 129,4 odvoženih kilometara, da bi preostalih 96,5 kilometara prošli u utorak.  

Sada slijedi itekako zasluženi odmor, a danas će bistrički i lazanski župnik (župnik je u obje župe) dočekati svoje župljane i predvoditi hodočašće.

Inače preč. Matošević bivši je aktivni sportaš (rukometni vratar), a danas se, koliko mu to brojne obveze dozvole bavi rekreativno nogometom. Kapetan je svećeničke reprezentacije Hrvatske, igra za veterane NK Mladost Marija Bistrica, vozi bicikl, ponekad trči i pješači na svako pješačko hodočašće svojih župa, kojih je svake godine na tim hodočašćima sve veći broj. Jedan od razloga za to je svakako i preč. Matošević, koji pruža vlastiti primjer. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba