Nevjerojatan slučaj u domu za odrasle u Zagorju

Starica puna opekotina nakon što je išla zapaliti cigaretu. Nitko ne zna što se dogodilo. Slijedi joj amputacija šake 

Objavljeno: 21.08.2023. zagorjeinternational

Prije desetak dana jedna je 65-godišnja štićenica Doma za odrasle u Desiniću zadobila opekline 3. stupnja na leđima, prsnom košu te na ruci, a zbog težina ozljeda će joj narednih dana biti amputirana šaka u zagrebačkoj Klinici za traumatologiju. Također, čeka je i operacija presađivanja kože s noge na leđa a potom i dugotrajni oporavak.

Policija provodi istraživanje i utvrđuje sve okolnosti nemilog događaja koji je šokirao kćer ozlijeđene žene koja želi znati što se točno dogodilo. 

Policija je potvrdila da se slučaj od 10. kolovoza u 16.30 u domu za odrasle istražuje te da su tek u subotu 19. kolovoza zaprimili od zagrebačke bolnice kvalifikaciju ozljeda prema kojoj je 65-godišnjakinja teško ozlijeđena.

Saznala tek idući dan 

Kako je ispričala kći 65-godišnjakinje za Jutarnji list, o svemu je doznala kada ju je dan nakon događaja nazvala socijalna radnica iz doma.

– ‘Vaša je mama u bolnici, pušila je u dvorištu, sjedila je na klupi i zapalila si majicu‘. Zanijemila sam. Odmah sam išla zvati bolnicu, a potom i policiju koja mi je, znači dan kasnije od događaja, rekla da o nezgodi s mojom majkom ne zna ništa! Da bi mi dan kasnije socijalna radnica poslala e-mail u kojem piše da je stanoviti A.R. vidio da moja majka gori i da zove upomoć na klupi pa su joj pritekli u pomoć. Gdje je tu osoblje bilo? Zaštitar na ulazu? Je l‘ moguće da jedna cigareta tako zapali osobu i da to nitko ne vidi? Opet sam zvala policiju pa se priča promijenila. Rekli su mi da su bili u Domu te da se izgleda sve dogodilo unutar doma, a ne u dvorištu, pa da čekaju da iz Zagreba stignu tehničari i pregledaju videonadzor – ispričala je kći ozlijeđene žene koja inače živi u Italiji.

– Gdje je socijalna radnica koja o mojoj mami treba skrbiti i obilaziti ju jednom mjesečno? Nakon saznanja da je moja majka možda nastradala ipak u domu, ponovno sam nazvala dom gdje su mi rekli da su ispitivali dvojicu svjedoka te da je jedan rekao da je bila na klupi sa cigaretom, a da postoji mogućnost i da je netko bacio šibicu na nju, a čini se da videonadzor govori drugo. Naprosto sam zgrožena. Bila sam kod majke nakon prve dvije operacije. Prepoznala me i bitno mi je da ju samo ne boli i da ne dobije sepsu jer su mi rekli da postoji rizik sa idućim zahvatom – dodala je.

Rezultati policijske istrage

Također, izjavila je da ne zna što će sada s majkom nakon što bude otpuštena iz bolnice. 

– Ne znam kako će sve to završiti, počevši sa njezinim zdravljem. A i moram se oko eventualnog prelaska u drugi dom prvo savjetovati sa majčinom socijalnom radnicom. Hoću istinu. Želim znati okolnosti nezgode. Moja majka plaća taj dom od svoje penzije i nije tamo besplatno. Kako je moguće da netko toliko gori i da to nitko ne vidi duže vrijeme? Kad štićenik puši, zna se da mora biti pod nadzorom bio on unutar doma ili u dvorištu jer za njega u tom slučaju su odgovorni svi u domu – zaključuje. 

Čekaju se rezultati provedenih policijskih izvida, odnosno je li utvrđena ičija kaznena odgovornost ili će sve ostali na nesretnom slučaju. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba