Telenovela na sudu

Damir je s Markovog Golfa ‘četvorke’ ukrao znak, a sve mu je otkrila njegova djevojka Larisa koja je tada bila u vezi s Damirom

Objavljeno: 21.08.2023. zagorjeinternational

Neobičan slučaj odvijao se na sudu proteklih mjeseci, a sve zbog krađe znaka s prednje maske Golfa ‘četvorke’. Njegov vlasnik Marko podnio je kaznenu prijavu protiv Damira kojeg se tereti da je ukrao znak s Golfa još u kolovozu 2018. godine. 

Marko je naveo da je “u večernjim satima na parkiralištu ispred stambene zgrade u Karlovcu s prednje maske osobnog automobila marke VW Golf 4 u njegovom vlasništvu, osumnjičenik otuđio znak i time mu prouzročio štetu od oko 300 eura“, piše Danica.hr.

Bivša djevojka 

– Iz stanja spisa razvidno je da su provedene radnje te je Damir ispitan i nije iznosio svoju obranu, već se branio šutnjom. Marko je naveo kako saznanja o tome imaju Larisa, Boris i Kruno, no Boris je rekao da ne zna ništa o krađi znaka, a isto je ponovio i Kruno – navodi se u sudskom rješenju.

Ključan je trebao biti iskaz Markove djevojke Larise koja je u vrijeme tog događaja bila u vezi s osumnjičenim Damirom. On je tužiteljima izjavila da je 2018. godine bila u ljubavnoj vezi s Damirom koji joj je u kolovozu te godine rekao kako planira ukrasti znak s nekog golfa kako bi ga prodao.

– S njim sam putem Messengera pričala o tome. Nakon ljubavne veze s njim, prekinula sam i stupila u vezu s vlasnikom golfa Markom te mu ispričala da znam ko mu je ukrao znak s golfa. Rekla sam mu i da su tada u društvu s kradljivcem, mojim bivšim dečkom, bili Boris i Kruno – kazala je Larisa. 

DORH je ispitao sve svjedoke, no zbog manjka dokaza je odbacio prijavu. Vlasnik Golfa je tada osobno preuzeo kazneni progon i ovih dana predložio provođenje dokazne radnje prvog ispitivanja osumnjičenog Damira. Ipak, sutkinja istrage je odbacila njegov prijedlog držeći kako “nema činjenica niti dokaza na temelju kojih bi se moglo s razboritom vjerojatnošću zaključiti da je upravo osumnjičenik Damir počinitelj kaznenog djela koje mu se stavlja na teret”.

Nema dokaza 

– Radi se o događaju koji je prijavljen protekom pet godina od počinjenja istog. Osumnjičeni Damir nije iznosio svoju obranu, a svjedoci Boris i Kruno izjavili su da nisu bili prisutni krađi znaka i da ne znaju ništa o samoj krađi. Iz prepiske SMS poruka nije vidljivo da bi upravo osumnjičenik otuđio znak, dok se iskazu Larise nije mogla pokloniti vjera na način da bi njena izjava bila prihvatljiva, a s obzirom da je u ljubavnoj vezi s oštećenikom. Evidentno je da u konkretnom slučaju nema personalnih niti materijalnih dokaza koji bi upućivali da je upravo osumnjičenik Damir počinio kazneno djelo na štetu vlasnika golfa Marka – zaključila je sutkinja. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba