Broj mjesta ograničen, nabavite ulaznice na vrijeme

Prezanimljiva radionica “Tajne heraldike” u rujnu stiže u Dvor Trakošćan

Objavljeno: 20.08.2023. zagorjeinternational

Iz Dvora Trakošćan pozivaju sve male avanturiste, povjesničare i umjetnike na uzbudljivu heraldičku radionicu “Tajne heraldike” koja će se održati u dvorcu Trakošćan.  

– Svaki vitez mora imati svoj grb, a ako ste ikada maštali o tome da postanete jedan od njih, sada je prava prilika za to. Heraldika nije šala, stoga obratite pozornost i upoznajte se sa simbolikom elemenata kako bi izabrali prave za svoj vlastiti grb – kažu organizatori.

Na radionici ćete se upoznati s  tajnama izrade grbova, saznati kako su se birali prikazi za grbove, ali i otkriti tajanstvene simbole i boje koje kriju dublja značenja. 

– Povest ćemo vas na uzbudljivo istraživanje grbova u našem stalnom postavu. Vidjet ćete kako su se plemićke obitelji ponosno predstavljale putem svojih grbova, a zatim vas čeka ono najzanimljivije – vaš trenutak stvaranja! Pomoću različitih likovnih tehnika imat ćete priliku izraditi svoj vlastiti grb puštajući mašti na volju i odabirući simbole koji vas najbolje predstavljaju – dodaju iz Trakošćana. 

Na kraju radionice svi će sudionici ponosno predstaviti svoj vlastiti grb, a nakon toga će ga moći podijeliti i na društvenim mrežama.

– Pridružite nam se na “Heraldičkoj radionici” – mjestu gdje snovi postaju stvarnost i gdje svatko može osmisliti svoj vlastiti grb – pozivaju organizatori.

Radionice će se održati 2., 9. i 16. rujna s početkom u 11 sati, a svaka će radionica trajati sat vremena.

Cijena ulaznice iznosi 10 eura, a uključuje obilazak dvorca, kratko predavanje i radionicu. Radionica je namijenjena uzrastu od sedam do 14 godina, a za roditelje postoji mogućnost obilaska stalnog postava dvorca. 

Broj mjesta je ograničen, a ako želite osigurati svoje na radionici, ulaznicu možete kupiti unaprijed, najkasnije do 31. kolovoza. Kontakt na mail: [email protected]

– Ponesite maštu i osjetite čaroliju heraldike! Vidimo se na radionici u dvorcu Trakošćan – poručuju organizatori za kraj.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba