Strasti se ne smiruju niti nakon odigrane odgođene utakmice

Grci neprimjerenim komentarima slave pobjedu AEK-a, Dinamov stadion nazivaju neonacističkim

Objavljeno: 16.08.2023. zagorjeinternational

Ne prestaju reakcije iz Grčke nakon okršaja na Maksimiru u kojem je AEK pobijedio Dinamo 2:1. Novinar grčke Gazzette George Tsarikis dodatno je stavio ulje na vatru, pa je tako njegov komentar nakon utakmice fokusiran na smrt navijača Michalisa Katsourisa (29), a naslov glasi: ‘Michalis, jesi li vidio što im je napravio Galanos? U tvoju čast, njima u lice.‘

U istom tonu nastavlja i cijeli tekst, a stadion hrvatskog prvaka naziva neonacističkim, prenose Sportske novosti.

– Michalis, brate, nadam se da partijaš gore. AEK je pobijedio na neonacističkom stadionu, a Kostas Galanopoulos slavio je ispred njihovih navijača tebi u čast s visoko podignutom crnom trakom. Michalis je zabio gol u njihovom domu, to boli više od ičega. Slavilo je dijete kluba, kao da je Bog sve posložio, a nije to sve samo Božja zasluga, već i najboljeg trenera Matiasa Almeyde – piše u tekstu.

– Iznova i iznova gledam drugi gol i pokušavam suspregnuti suze, ali ne mogu. Kretanje Kostasa, njegova reakcija na gol, sav AEK i naša bol, u slavlju ovog djeteta. Večeras nema ničega drugog. Ovaj uspjeh opet je djelo Matiasa Almeide koji se nije zadovoljio remijem, tražio je samo pobjedu, dobio ju je s najboljim protagonistima – zaključuje.

Od neonacističke etikete nije pobjegla ni zagrebačka publika u navedenom tekstu.

– Svih ovih dana proživljavamo neviđenu sramotu, pokušaj unutar granica da se okalja sjećanje na Michalisa. Tako nam je trebala ova pobjeda, ovaj gol u trenutku utakmice koja je došla, ovo Kostasovo slavlje pred neonacistima u Zagrebu! Michael, feštaj brate naš, feštaj i ispričaj se za ovo što se ovdje dolje događa, za one koji ne poštuju uspomenu na tebe i okreću leđa nacistima Hrvatima i Grcima, Dinamu i Panathinaikosu – zaključuje se u ovom tekstu koji se samo može okarakterizirati kao skandalozan. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba