PALEŽ NA PARKINGU: Hrvatskom branitelju (51) izgorio BMW

“Ne vjerujem da je izgorio sam od sebe, to je zvijer od auta”

Objavljeno: 16.08.2023. zagorjeinternational

Splitska policija u srijedu oko jedan sat u noći dobila je dojavu da u Starčevićevoj ulici gori automobil. Odmah su na teren izašli vatrogasci splitskog DVD-a i ugasili požar u kojem osim izgorenog dijela BMW-a 2,0 nije bilo druge materijalne štete, piše Slobodna Dalmacija

– Mjesto događaja se osigurava te će se tijekom jutra izvršiti očevid poradi utvrđivanja uzroka požara i veličine materijalne štete – javili su iz splitske policije.

Na mjestu paljevine u srijedu ujutro oko sedam sati policijska ophodnja je revno čuvala ograđeni prostor parkinga uz cestu pored popularnog lokala “Borsalino” gdje je bio parkiran izgorjeli automobil. Čekali su kolege iz krim tehnike kako bi mogli započeti očevid. Pored njih stajao je 51-godišnji vlasnik vozila Zvonimir Perak koji je za Jutarnji rekao kako nije imao pojma što se događa dok ga nisu zvali iz policije.

– Prvo je naišao vozač autobusa, on ga je počeo gasiti s aparatom, a onda su došli vatrogasci. Ne vjerujem da je izgorio sam od sebe, to je zvijer od auta i baterija mu se nalazi iza, a ne naprijed… Zapalili su mi ga. Ni s kim ja nemam problema, nisam ni muhu zgazio, a kad naiđem na mrave, zaobiđen ih da ih ne zgazim… Vidiš kako je hauba otišla gore, bit će da su neki koktel bacili… Bitno da nikome nije ništa, a limarija će se lako riješiti – rekao je Perak, dodajući kako ne zna tko bi i zašto mogao zapaliti njegovo vozilo. 

Inače, Zvonimir Perak bio je jedan od sedmorice branitelja koji su 5. kolovoza 1995. godine u Knin ušli prvi, na tenku T-55 nazvanom “Sveti Duje” koji je bio na čelu kolone od osam tenkova 4. gardijske brigade.

– Da sam barem tenk parkira ode, bilo bi bolje – pomalo sarkastično komentirao je Perak. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba