Postavljena dodatna signalizacija zbog širenja odrona na cesti Hum na Sutli – Mali Tabor - Prišlin

Kreće se u sanaciju opasnog klizišta, ali tek nakon sređivanja papirologije

Objavljeno: 14.08.2023. zagorjeinternational

Prošlog tjedan čitatelj nas je upozorio na nastalo opasno klizište na lokalnoj cesti LC22105 (Hum na Sutli – Mali Tabor – Prišlin (D229)) te nam je tom prilikom ustupio fotografije na kojima je vidljivo kako su, uz to što ‘fali’ ceste, stupovi od rasvjete u krajnje problematičnom položaju.

Temeljem toga smo poslali upit Županijskoj upravi za ceste Krapinsko – zagorske županije kako bi saznali kada će se pristupiti sanaciji, s obzirom na to da se samo klizanje terena dogodilo prije dva mjeseca.  

Danas smo dobili povratnu informaciju od ŽUC-a koji ističu kako su upoznati s odronom na spomenutoj lokalnoj cesti, a da će se u sanaciju krenuti po izradi istražnih radnji te izradi potrebnih troškova radova.  

Nadalje, budući da se radi o izuzetno opasnoj dionici za prolazak automobilom, zanimalo nas je ako će se postaviti ikakva dodatna signalizacija, na što su nam odgovorili kako je postavljena privremena vertikalna signalizacija dok se zona odrona dodatno obilježila radi širenja oštećenja u proteklom razdoblju.

Ovom prilikom iz ŽUC-a su napomenuli kako se na javnim cestama u njihovoj nadležnosti  trenutno planira sanacija devet aktivnih klizišta i izrada tehničke dokumentacije za 15 sanacija odrona.

– Manji zahvati se saniraju interventnim zahvatima radovima redovitog održavanja, dok se za sanacije većeg obima provode pojedinačni postupci javne nabave potrebnih radova, po izradi tehničke dokumentacije, ishođenju građevinske dozvole  i osiguranju potrebnih financijskih sredstava – pojasnili su iz ŽUC-a.

Uz to, dodatno su pojasnili kako je radi konfiguracije terena i izrazito velikih količina oborina tijekom ove godine nastao velik broj, što većih, što manjih odrona uz županijske i lokalne ceste pa sanacija odrona po nastanku iz objektivnih razloga nije moguća.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba