Hrvatski boksač trijumfom je potvrdio titulu obveznog IBF-ovog izazivača za svjetski pojas

Hrgović u najvažnijoj borbi karijere nokautirao McKeana u zadnjoj rundi!

Objavljeno: 13.08.2023. zagorjeinternational

Filip Hrgović pobijedio je Australca Demseyja McKeana nokautom u zadnjoj rundi dosad najvažnije i najveće borbe svoje karijere. Tim je trijumfom potvrdio titulu obveznog IBF-ovog izazivača za svjetski pojas, koji trenutačno drži Ukrajinac Oleksandr Usik, piše Index.

Hrgović je odmah u prvoj rundi preuzeo kontrolu nad ringom, a prve ozbiljne probleme za McKeana stvorio je već u drugoj. Poljuljao ga je sjajnim desnim krošeom, a zatim i kombinacijom. Australac je spas tražio učestalim ulascima u klinčeve, u kojima je bio potpuno neaktivan.

Sredinu meča, ponajviše petu i sedmu rundu, McKean je odradio nešto agresivnije i pokušavao napasti Hrgovića. Zadao je nekoliko dobrih udaraca, ali to Hrgoviću nije stvorilo probleme jer se odlično branio i pogađao iz kontre.

Bilo je jasno da McKean ovaj meč ne može dobiti na bodove pa je u posljednjim rundama morao biti još otvoreniji. Nije mu to donijelo nikakav rezultat, a Hrgović je u nekoliko navrata bio vrlo blizu da ga nokautira.To je napokon učinio u zadnjoj, 12. rundi. Već u prvim sekundama poljuljao je McKeana, a zatim ga i dokrajčio serijom udaraca desnicom. Australac je jedva stajao na nogama pa je sudac prekinuo borbu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba