Obitelji žrtava Kostinog pohoda podnijele protiv njega privatnu tužbu

Njih 27 traži naknadu nematerijalne štete od dječaka ubojice i njegovih roditelja

Objavljeno: 10.08.2023. zagorjeinternational

Članovi obitelji djece ubijene u beogradskoj Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar, njih 27, podnijelo je privatnu tužbu protiv Koste K. (14) i njegovih roditelja za naknadu nematerijalne štete, javlja Blic.

– Tužba je podnijeta zbog naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne boli uslijed smrti bliske osobe, kao i na ime pretrpljenog straha. Također, ovom tužbom je zatražena i novčana renta, odnosno buduće davanje određenog iznosa novca od dana presude pa dok za to traju uvjeti – i to na ime buduće nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove uslijed smrti bliskog lica – navodi izvor Jutarnjeg lista.

Protiv majke dječaka ubojice je već podnesena jedna tužba. Nju su tužila četiri člana obitelji jedne od žrtava pucnjave u OŠ “Vladislav Ribnikar” i zatražili odštetu u iznosu od oko 300.000 eura.

Kostinom ocu i majci je privremeno je zabranjeno da raspolažu nekretninama i novcem. Ovo je, po prijedlogu obitelji ubijenih u OŠ “Vladislav Ribnikar” ranije usvojio Viši sud u Beogradu. Ipak, ovo je samo privremeno rješenje, koje za cilj ima “osigurati” sredstva kojima bi se isplatila naknada štete obiteljima oštećenih, za smrt njihovih najbližih.

Protiv majke se ne vodi krivični postupak, a kako je ranije priopćilo tužiteljstvo, protiv nje je pokrenuta predistraga, formiran je predmet, kako bi se utvrdilo je li učinila krivično djelo zlostavljanje i zapuštanje djeteta.

Dječak ubojica je 18. srpnja saslušan kao svjedok u krivičnom postupku koji se vodi protiv njegovog oca, koji se tereti za teško djelo protiv opće sigurnosti. Tada je govorio o tome na koji način je došao do oružja, ali i zbog čega je počinio zločin.

Kostin otac se tereti da je obučavao sina da rukuje oružjem, da ga je vodio u streljanu, kao i da oružje kojim je Kosta ubio vršnjake, nije držao po propisima.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba