Iza vatrogasaca je neprospavana noć, a vrhunac vodenog vala tek dolazi

MURA I DRAVA: Rijeke danas opet oborile rekorde – voda došla do prvih kuća

Objavljeno: 07.08.2023. zagorjeinternational

Međimurci su proveli još jednu besanu noć, najkritičnije je u Murskom Središću, a problemi su i u Svetom Martinu na Muri, gdje žurne službe pokušavaju zaustaviti dotok vode u kuće, budući da je Mura ponovo dosegla rekordan vodostaj, a Drava je imala veliki dotok vode iz Slovenije i Austrije,

– Danas su rekordi Mure ponovno srušeni jer je 543 centimetra trenutno vodostaj rijeke Mure kod Murskog Središća. To je najviše ikad zabilježeno – rekao je međimurski Matija Posavec za Hrvatski radio te dodao da su također pratili situaciju na rijeci Dravi koja je cijeli dan imala veliki protok vode iz Austrije i Slovenije i visoke vodostaje, piše 24sata.  

Zbog toga je, kaže, ekipa stanovnika, mještana i dobrovoljnih vatrogasnih društava radila cijele noći na učvršćivanju nasipa kod naselja Pušćine i Gornji Hrašćan u općini Nedelišće kako se ne bi ponovio najgori scenarij od prije 10 godina.

Stanovnici Autoputa evakuirani u školu, a vrhunac vodenog vala očekuje se između 12 i 16 sati.  

– Na terenu u Drnju je 118 vatrogasaca koji rade u smjenama i dolaze sa svih područja naše županije. Stanovnici Autoputa su evakuirani u školu, a sad će se raditi prokopi prema potoku Gliboki kako bi se i tako spriječilo nadiranje vode u naseljene dijelove Drnja. U podne tu dolazi i generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković i njihove ekipe koje će također pomoći u obrani od poplava – istaknuo je Slavko Tucaković, prenosi ePodravina.

Načelnik Drnje Petar Dombaj ističe kako sve ekipe vatrogasaca i dobrovoljaca rade dobar posao i da je voda puštena u sva moguća polja, čime je zasad Dravska ulica obranjena od većeg nadiranja vode.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba