TUŽNO: Ove fotografije kućnih ljubimaca slamaju srce

Slovenske poplave teško pogodile životinje – brojne su objave o izgubljenim četveronožnim prijateljima

Objavljeno: 06.08.2023. zagorjeinternational

Sloveniju su ovih dana pogodile velike poplave. Stanje se trenutno smiruje, no mnoge rijeke u središnjem, sjevernom i istočnom dijelu zemlje još uvijek poplavljuju. Osim što je uslijed poplava nastala materijalna šteta i poginulo najmanje troje ljudi, stradale su i životinje.

Internet su preplavile objave o izgubljenim životinjama, pronađenim i onima koje izgubljene lutaju ulicama. Njihove fotografije na Facebook stranici humanitarne udruge ‘Humanitarček’ su rastužile mnoge. U komentarima ispod objava javili su se brojni ljudi koji su nesretnim životinjama nudili smještaj dok se njihove obitelji ne snađu, piše Index.

Ljubljansko sklonište tim je povodom objavilo savjete za postupanje s kućnim ljubimcima u ekstremnim slučajevima kao što su poplave. Napominju kako je kuće ljubimce tijekom ove situacije potrebno zadržavati u kući, posebno noću.

Ističu i da ljubimcima treba staviti hranu i sve što trebaju na lako dostupno mjesto. Ako netko pronađe izgubljenu životinju, navode, treba je obuzdati i smjestiti na sigurno. Portal 24.ur navodi da je gubitak životinje potrebno prijaviti Skloništu Ljubljana koje će im potom javiti je li životinja pronađena.

Kako je najavio ministar obrane Marjan Šarec, Slovenija će zatražiti međunarodnu pomoć, a europski povjerenik za krizni menadžment Janez Lenarčič sljedećih će dana razmotriti stanje u zemlji.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba