Održana edukacija za žene na temu “Vremenske neprilike i njihov utjecaj na mentalno zdravlje”

ZABOK: Preventivna akcija Crvenog križa urodila plodom

Objavljeno: 02.08.2023. zagorjeinternational

Gradsko društvo Crvenog križa Zabok organiziralo je jučer preventivnu akciju očuvanja zdravlja uz patronažnu sestru Doma zdravlja Krapinsko – zagorske županije Željku Haramustek.

Samoj akciji mjerenja šećera u krvi i krvnog tlaka pristupilo je 14 osoba, a od njih je bilo 11 žena za pomoć u kući koje su zaposlene na projektu MIPOS III.

– Da u GDCK Zabok mislimo i na naše vrijedne žene za pomoć u kući, a ne samo na naše korisnike, dokazali smo današnjom uspješnom preventivnom akcijom očuvanja zdravlja, putem koje smo saznali da dvije od 11 žena za pomoć u kući imaju povišene vrijednosti krvnog tlaka, te su od strane patronažne sestre upućene da se radi daljnjeg liječenja jave svom liječniku – poručili su iz GDCK Zabok.  

Nakon preventivne akcije očuvanja zdravlja žene za pomoć u kući pristupile su edukaciji na temu “Vremenske neprilike i njihov utjecaj na mentalno zdravlje“ te će se na ovaj način informirane žene za pomoć u kući lakše nositi sa svakodnevnim izazovima.  

Ako vas nepovoljne vremenske prilike toliko ometaju da ne možete svakodnevno funkcionirati, razgovarajte s osobom od povjerenja ili se obratite vašem obiteljskom liječniku. Za podršku i informacije o dostupnim uslugama Crvenog križa možete se obratiti vama najbližem društvu ili na e-mail [email protected].

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba